POBESNELE ZORANA I JADRANKA! Ljute i nezadovoljne, NE DAJU ministarske fotelje!
Foto: Marina Lopičić, Beta/Zoran Petrović

rOĐENE na funkciji

POBESNELE ZORANA I JADRANKA! Ljute i nezadovoljne, NE DAJU ministarske fotelje!

Politika -

Mihajlovićevoj se ne dopada ideja da se deli njen resor, dok Joksimovićeva ne može da sakrije razočaranje zbog mogućnosti da je zameni Grubješićeva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović žestoko su negodovale zbog informacija o sastavu nove vlade, saznaje Kurir.

Mihajlovićeva, ljuta što ni u ovoj preraspodeli karata neće biti premijer, ne skriva da joj - ako već ostaje ministarka - teško pada opcija da se resor koji je do sada vodila deli na dva dela. S druge strane, Joksimovićeva je zatečena mogućnošću da ostane bez ministarske fotelje, odnosno opcije da sektor evrointegracija, kako je Kurir juče pisao, može biti poveren Suzani Grubješić.

Teško im palo

- Zorana i Jadranka su napravile haos nakon jučerašnjeg pisanja Kurira. Obe su ljute jer, po svemu sudeći, neće dobiti očekivane funkcije. Mihajlovićeva je bila baš besna, vikala je... Ona je nezadovoljna još otkad je saznala da bi građevina i saobraćaj mogli da se razdvoje, čime bi ona ostala bez jednog dela resora koji je dosad vodila. Na stranu to što ona smatra da zaslužuje da bude premijerka, pa pošto zna da od toga nema ništa, sad na sve načine minira premijerku Brnabić. Zorana je još rekla svojim saradnicima da ako već neće biti premijer, neće lako pristati ni na to da joj se deli ministarstvo, pa da ona rukovodi samo jednom polovinom - priča izvor Kurira.

Ništa mirnije, prema rečima našeg izvora iz Vlade, nije bilo ni kod Joksimovićeve. - Jadranka je razočarana i to ne krije. Smatra da zaslužuje da ostane na čelu Ministarstva za evrointegracije jer je, kako tvrdi, dosta učinila u tom sektoru, smatra da joj rezultate niko ne može osporiti. Informacija da bi Suzana Grubješić mogla da je zameni u ministarskoj fotelji ju je zatekla. Koja god da joj funkcija bude ponuđena, ona odlazak s mesta šefa resora za evrointegracije smatra kaznom - kaže izvor našeg lista.

foto: Zorana Jevtić

Neki uvek očekuju više

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je normalno da, pred formiranje nove vlade, postoje nezadovoljni koji su očekivali više. - Normalno je da postoje nezadovoljni u Vladi, ali Aleksandar Vučić je taj koji je dobio izbore i nosi sve. Postoje funkcioneri koji očekuju više, koji su nezadovoljni, ali treba da shvate da će uskoro opet biti izbora i da će tada biti većih promena, a da je sada važno da se sačuva kontinuitet politike.

Zorana Mihajlović Ne stidim se svojih ambicija

Na pitanje da li je razočarana što joj nije ponuđeno mesto premijera i da li bi prihvatila da vodi samo polovinu svog postojećeg resora, ministarka Mihajlović je odgovorila: - U poslu nema emocija, očekivanja ili razočaranja, ima samo rezultata. Ne stidim se svog rada, znanja i ambicija. Uvek sam se zalagala da merilo budu rad i rezultati i da na svakoj poziciji, od ministarske od premijerske, budu oni koji će najbolje obavljati taj posao. Mihajlovićeva je navela i da se zna ko odlučuje o sastavu vlade - predsednik SNS Aleksandar Vučić i organi stranke: - Podsetiću da je resor ovakav kakav je danas, gde su građevinarstvo i saobraćaj u istom ministarstvu, bio Vučićeva ideja. Rezultat te ideje su mnogo efikasniji projekti nego što smo ih imali u nekim prethodnim vladama i zahvaljujući tome danas imamo, između ostalog, završen i Koridor 10 i auto-put od Beograda do Čačka.

Jadranka Joksimović Neću o tome

Na pitanje da li bi preuzela drugi resor ako na čelo njenog dođe Grubješićeva i da li smatra da je fer da sektor evrointegracija sad vodi neko drugi, Joksimovićeva je odgovorila: - Hvala za postavljeno pitanje, ali vi znate da ja u javnosti gotovo nikad ne komentarišem ovakve teme.

Kurir / Katarina Blagović

Foto: Marina Lopičić, Beta/Zoran Petrović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track