NOVINAR PITAO VUČIĆA DA PROKOMENTARIŠE NAPADE U CG MEDIJIMA: Ovakvom odgovoru se niko nije nadao
Foto: Tanjug Printscreen

NOVINAR PITAO VUČIĆA DA PROKOMENTARIŠE NAPADE U CG MEDIJIMA: Ovakvom odgovoru se niko nije nadao

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u naredna dva dana objaviti analizu izveštavanja regionalnih medija o unutrašnjim dešavanjima u Srbiji, te istakao da time ne želi da se meša u njihovu uređivačku politiku, već da ukaže koliko ima negativnih tekstova, ne samo o srpskom rukovodstvu, već generalno o našoj zemlji.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše naslovnu stranu jednih podgoričkih novina na kojoj je objavljeno - "Vučić obnavlja Dušanovo carstvo, region bi trebalo da se zabrine".

- Ne želim pred prijateljima iz inostranstva da govorim o tim temama. Srbija želi mir u regionu i poštuje sve.

- Svima je dozvoljeno da napadamo Srbiju, ne samo mene i funkcionere, već našu zemlju.

Predsednik je na kraju istakao da će popiti rakiju koju je dobio, ali i da će ostaviti dovoljno za predsednika Trampa.

- Popićemo jednu šljivu Tramp i ja, biće više nego dovoljno, da vidi kako su to radili američki vojnici u ono doba, zaključio jer Vučić.

- Suština je u tome da mnogi žele da Srbija bude slaba, a pošto vide da nije slaba, zato se javljaju pokušaji da se zaustavi njen ekonomski rast, rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da Srbija nema interese, niti želju, da menja bilo kakve granice, niti da državno rukovodstvo to zanima.

Jedino što državu zanima, ističe, jeste da se poštuju prava srpskog naroda, kao što Srbija poštuje prava svih drugih naroda, kao i da ima najbolje ekonomske odnose sa svima u regionu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track