SADEJSTVO 2020

ZAVRŠEN VOJNI SPEKTAKL NA PEŠTERU Gruva pasars, rat se vodi! Agresor na jugozapadu Srbije! Vučić čestitao na vežbi Sadejstvo 2020

Društvo -

Vežba se održava po scenariju u kom je neprijatelj izvršio agresiju i zauzeo jugozapadni deo naše zemlje. Cilj je proterivanje neprijatelja i zaštita stanovništva! Na vežbi su prvi put i migovi 29 koji su dejstvovali bojevom municijom

Srećan sam i ponosan, čestitam Vojsci Srbije, svim vojnicima i oficirima, ali sam se i plašio da neko ne strada jer je vežbano bojevom municijom, rekao je Vučić

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje danas od 12 časova združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije "Sadejstvo 2020", koja će biti izvedena na Privremenom poligonu Pešter.

foto: Z. Š.
1 / 48 Foto: Kurir TV

Vežba se održava po scenariju da je neprijatelj izvršio agresiju i zauzeo jugozapadni deo naše zemlje. Cilj je proterivanje neprijatelja i zaštita stanovništva, u trenutku kada još nije došlo do kontakta s neprijateljskim snagama.

Minut-dva posle 12 časova predsednik je dao dozvolu da vežba počne uz signal za početak. Vežbu izvode raketno-artiljerijske jedinice.

1 / 35 Foto: Kurir TV

Vučić je posle vežbe čestitao svim učesnicima i rekao da je srećan i ponosan na našu vojsku i naše vojnike, dodao je da se vojska modernizovala, da je u vreme kad je on bio ministar odbrane bio jedan mig-21 a da "dvadesetdevetke" nisu ni letele.

On je na kraju aplaudirao pripadnicima 63. padobranske koji su izveli skok padobranom iz helikoptera sa zastavom Srbije i zastavom Vojske Srbije.

Vučić: Ovo je vojska svih građana Srbije, sposobna da ih brani

Vojska Srbije pripada svim našim građanima, bez obzira na veru i nacionalnost, spremna, sposobna i obučena da sačuva i njih i našu zemlju, ukoliko bi bilo ko pomislio da izvrši agresiju na Srbiju, poručio je danas predsednik nakon vojne vežbe "Sadejstvo 2020" na Pešteru. "Snažimo svoju vojsku da bismo odvratili svakog agresora od napada na nas, a nama ne pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe", naglasio je Vučić.

On je zahvalio i čestitao svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na današnjoj vežbi, koju, kako je istakao, u mnogim detaljima nismo mogli da imamo ni u vreme velike JNA. "Helikopterski desant na malom prostoru... U dva reda sa tenkovima koji gađaju bojevom municijom jedni preko drugih... To su neke od stvari koje nikad nismo uradili", rekao je Vučić.

Dodao je da je ovo prvi put da su svi vazduhoplovi Vojske Srbije naoružani, raketama vazdih-vazduh ili vazduh - zemlja, topovima.

1 / 12 Foto: Kurir TV

Pogledajte šta se dešava na poligonu uoči početka vežbe danas u podne.

1 / 7 Foto: Z. Š.

Na vežbi učestvuje oko 2.800 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade,

... više od 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i oko 40 vazduhoplova. Prvi put će u akciji biti i migovi-29 sa bojevom municijom.

1 / 40 Foto: Kurir TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track