ČUDNA OBJAVA NA TVITERU ŠOKIRALA SRBIJU: Umro Milan Panić, nekadašnji premijer SRJ?! NOVA LAŽ I PODMETAČINA ITALIJANSKOG NOVINARA
Foto: Slavica Tomčić

sramota čime se čovek bavi

ČUDNA OBJAVA NA TVITERU ŠOKIRALA SRBIJU: Umro Milan Panić, nekadašnji premijer SRJ?! NOVA LAŽ I PODMETAČINA ITALIJANSKOG NOVINARA

Politika -

BEOGRAD - Na Tviteru se danas pojavila čudna objava u kojoj se navodi da je preminuo nekadašnji savezni premijer SRJ Milan Panić koji je još kao mladić otišao u SAD i tamo se obogatio.

foto: Zorana Jevtić

Milan Panić najverovatnije je živ i zdrav u svojoj 91. godini, a ova objava je izgleda delo italijanskog novinara Tomasa Debenedetija, inače poznatog po podmetačinama ovog tipa i pravljenju lažnih profila na društvenim mrežama sa kojih bombarduje sličnim vestima.

Sat vremena posle bezočne objave Italijana o smrti živog čoveka, pojavio se sledeći tvit.

foto: Twitter Printscreen

Ovo mu inače nije prvi put, plasirao je i lažne vesti o Ratku Mladiću, Fidelu Kastru, papi Benediktu... Tokom karijere izmislio je čak 60 intervjua s poznatim ličnostima - od Mihaila Gorbačova do dalaj-lame.

Taktika mu je sledeća - prvo otvori lažni profil na Tviteru pod imenom neke poznate i ugledne ličnosti, sačeka par meseci pa objavi notornu laž. Tako je 2012. godine objavio da je umro predsednik Sirije Bašar al Asad. Tu laž su objavili ugledni dnevnici poput londonskog Gardijana i Njujork tajmsa što je izazvalo šok-skok cene nafte na svetskom tržištu. Jeste da je za nevericu, ali otvorio je i lažni profil na ime severnokorejskog lidera Kim Džong-una?!

foto: Zorana Jevtić

Ne samo da je Panić živ nego je u martu, kako su pisali američki mediji, dao na prodaju kućerinu u Njuport biču za 20 miliona dolara s pogledom na okean, 4 spavaće sobe, 7 kupatila i kućnim bioskopom.

Stariji ga se sećaju po čuvenoj uzrečici na engleskom "so" koja na srpskom znači "pa".

Da podsetimo, bio je oženjen nekadašnjom operskom divom čarobnog glasa Milenom Kitić. Upoznali su se 1995. u Beogradu na proslavi 50. rođendana farmaceutskog giganta, koji je tada bio u Panićevom vlasništvu, gde je Milena pevala. Tada su počeli da se viđaju, ona je godinu kasnije počela karijeru u Nemačkoj i nizala uspeh za uspehom, ali zbog ljubavi se 2000. preselila u Ameriku. Udala se za 40 godina starijeg biznismena i multimilionera te bivšeg jugoslovenskog premijera Milana Panića, jednog od najbogatijih Srba, s kojim ima sina Milana Spensera.

U vreme čuvene serije Dinastija pričalo se da je upravo velelepna vila Blejka Karingtona u stvari vlasništvo Srbina Milana Panića. Međutim, Panić je samo posedovao vilu u istoj ulici. Brak s Milenom nije potrajao, razveli su se, ali o tome se nije mnogo pričalo. "Nijedno od nas nikada nije volelo da priča o našem privatnom životu za javnost. Tako će biti i ubuduće. Ostali smo veliki prijatelji i to nam je oboma najvažnije", rekla je jednom prilikom. Kitićeva danas predaje na jednom univerzitetu u Kaliforniji.

Kad je već reč o Paniću, da se podsetimo i njegovog životnog puta.

Bio je premijer Savezne Republike Jugoslavije od 1992. do 1993. godine i kandidat na izborima za predsednika Republike Srbije u decembru 1992. godine. Rođen je u Beogradu, 20. decembra 1929. godine i kao veoma mlad otišao je u Ameriku. Bio je osnivač je i dugogodišnji direktor farmaceutske kuće ICN. Pored politike bavio se i humanitarim radom.

Kandidovao se za predsednika Republike Srbije 1992. godine i završio na drugom mestu, odmah iza Slobodana Miloševića. Panić je postao premijer Jugoslavije kao američki građanin. Prema ustavu SAD državljanin nema pravo da prihvati službu u ime strane države, ali nakon Golde Meir, Panić je prvi američki državljanin koji je zauzeo visoki politički položaj u stranoj zemlji. Dugogodišnju karijeru izgradio je i baveći se biznisom u medicinskoj i farmaceutskoj industriji.

Svojevremeno je tokom boravaka u Jugoslaviji i Srbiji tvrdio da je tako davno otišao u SAD da je maternji srpski potpuno zaboravio?!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja