EVO KO JE POSLANICA KOJA JE PRAVILA ŠOU U SKUPŠTINI: Jela živi na dva kontinenta, svira čelo, a sarađuje i sa HOLIVUDSKIM FACAMA
Foto: Instagram Printscreen

umetnička duša

EVO KO JE POSLANICA KOJA JE PRAVILA ŠOU U SKUPŠTINI: Jela živi na dva kontinenta, svira čelo, a sarađuje i sa HOLIVUDSKIM FACAMA

Politika -

Poslanica iz redova Socijalističke partije Srbije Jelena Mihailović, koja je sinoć u Skupštini Srbije imala svojevrstan muzički performans, nije nepoznata domaćoj javnosti, a naročito ne u umetničkim krugovima.

Mlada Valjevčanka (33) je inače violončelistkinja koja se do sada nije bavila politikom, a već dugo godina živi na relaciji Beograd-Los Anđeles. U javnostiji je ipak mnogo poznatija pod umetničkim imenom Jela Čelo.

Završila je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu nakon čega je započela uspešnu karijeru i nizala prestižne nagrade. Nastupala je kao solista na scenama širom sveta, radila je sa mnogim prestižnim umetnicima, a sarađivala je i sa mnogim holivudskim rediteljima.

Jelena je juče na kraju svog govora pred celom Skupštinom repovala stihove pesme koja je napisana napisane davne 1981. godine nakon čega je reagovao i lider socijalista Ivica Dačić.

Novi predsednik Skupštine Srbije je rekao da je Mihailović "svetski majstor violončela" i da je bio tolerantan i dozvolio joj da prekorači dozvoljeno vreme obraćanja jer joj je to bilo prvo obraćanje u parlamentu.

(Kurir.rs/Foto:Instagram printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track