ADVOKAT RAJKO DANILOVIĆ ZA KURIR: Ni Đinđiću nisu napadali porodicu kao što to sad rade Vučiću!
Foto: Vladimir Šporčić

jasan

ADVOKAT RAJKO DANILOVIĆ ZA KURIR: Ni Đinđiću nisu napadali porodicu kao što to sad rade Vučiću!

Politika -

Koliko se sećam, nisu pretili Đinđićevoj porodici. A lično je bio žestoko napadan, od mnogo uticajnih ljudi, od struktura iz vlasti i medija. Naročito od medija...

Advokat Rajko Danilović, koji je na suđenju ubicama Zorana Đinđića zastupao porodicu ubijenog premijera, kaže za Kurir, komentarišući sve učestalije napade na predsednika Aleksandra Vučića, da je nedopustivo i nemoralno uključivati porodicu predsednika u takve stvari.

- To je potpuno besmisleno i besprizorno (napadi na porodicu predsednika, prim. nov.). Šta imaju veze deca sa politikom i sa zadovljstvom ili nezadovoljstvom u politici? Deca su drugi svet, oni ne treba da budu predmet osvetništva prema Vučiću. To je nemoralna stvar - kaže Danilović.

On ističe da je i premijer Zoran Đinđić trpeo velike napade, ali se, kaže, ne seća da su mu dirali porodicu.

- Nažalost, Zoran Đinđić je stradao tragično. Koliko se sećam, nisu pretili Đinđićevoj porodici. A lično je bio žestoko napadan, od mnogo uticajnih ljudi, od struktura iz vlasti i medija. Naročito od medija. Imao je listove koji su isključivo protiv njega radili. Ovde vidim sličnost i opasnost, jer pretnja smrću nikada nije bila i nije ni sada rešenje za političke probleme i na to treba reagovati - zaključuje Danilović.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track