VUČIĆ: OD PETKA NOVE EKONOMSKE MERE: Penzionerima za Svetog Nikolu po 5.000 dinara, ugostiteljima jedna minimalna zarada!
Foto: screenshot RTS

Predsednik srbije na javnom servisu: STIGLO 20 RUSKIH VAKCINA, Imamo najmanju smrtnost od korone u regionu! GRADIMO 19 OPŠTIH BOLNICA ŠIROM SRBIJE...

VUČIĆ: OD PETKA NOVE EKONOMSKE MERE: Penzionerima za Svetog Nikolu po 5.000 dinara, ugostiteljima jedna minimalna zarada!

Politika -

Apsolutno sam uveren da čemo da pobedimo koronu uprkos užasnim danima koji su iza nas, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u večerašnjem gostovanju RTS.

"Optimizam vidim u našoj disciplini, odgovornosti, borbenosti, želji da pobedimo opaku bolest i u vakcinama koje polako dobijaju dozvole. Srbija se snalazi, snalaziće se i verujem da neće biti u drugoj polovini zemalja koje će da obezbede vakcine", rekao je Vučić

foto: screenshot RTS

Predsednik je najavio da će sutra biti otvorena bolnica u Batajnici i da će ona biti najveća bolnica u kovid sistemu Srbije sa 930 ležaja, od toga 250 u intenzivnoj i 680 u poluintenzivnoj nezi.

Vučić je istakao da je neko spaljivao električne sklopke u novoj kovid bolnici u Batajnici jer ne želi da sve to funkcioniše. On se osvrnuo na neistinite navode da je cena kvadrata bolnice u Batajnici 2.000 evra već da je oko 1.100 evra i naglasio da se radi o procenama onih koji su radili tako što su se ugrađivali u projekte.

Gradimo 19 opštih bolnica širom Srbije, naglasio je Vučić. Predsednik je rekao da Srbija ima najmanju smrtnost od koronavirusa u regionu i da je za Srbiju najvažnije da stignu vakcine.

Najavio da su danas stigle ruske vakcine, 20 doza koje su dopremljene na Torlak. "Sve će vakcine biti besplatne", rekao je Vučić.

foto: screenshot RTS

Vučić je uputio i zahvalnost Insitutu Banjica, koji je po treći put juče ušao u kovid sistem, i popunio kapacitete za dan, rekavši da oni nikad nisu izbegavali da uđu u kovd sistem, dok ima direktore koji beže od toga.

"Ali, da ne pričam o tim problemima, jer je veći broj dobrih, fantastičnih ljudi, koji se bore", rekao je Vučić.

Kao što smo se postarali da imamo nove bolnice, respiratore, tako ćemo da se postaramo da dobijemo dovoljnu količinu vakcina, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će od sutra (petak, 4. decembra) biti donete nove ekonomske mere.

"Doneli smo odluku da se još jedna zarada isplati ugostiteljima, hotelijerima, ukupno 72.000 ljudu, dobiće po jednu minimalnu zaradu. Biće isplata narednih deset dana.

Odlučeno je da će 17. i 18. decembra 1.720.000 penzionera dobiće po 5.000 dinara a od 1. janura penzije će biti povećane 5.9 odsto", najavio je predsednik nove mere.

foto: screenshot RTS

Upitan o proglašenju ambasadora Srbije u Crnoj Gori za personu non grata, Vučić je rekao da to nije bio prijateljski čin i da razlozi nisu bili uverljivi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja