Dačić: Između mene i Vučića ne postoje trzavice

Vlada jedinstvena

Dačić: Između mene i Vučića ne postoje trzavice

Politika -
Premijer najavio da će se šefovi svih partija koje učestvuju u vladajućoj koaliciji sastajati svake nedelje kako bi vlada koordinisala aktivnosti

GUČA - Premijer Ivica Dačić izjavio je danas u Guči da između njega i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića ne postoje trzavice. Dačić je novinarima u Guči rekao da će njih dvojica još više sarađivati, jer je Vučić izrazio opredeljenje da borba protiv kriminala i korupcije bude beskompromisna.

Dačić je rekao da je u Vladi Srbije uveo princip konsultacija i koordinacija. On je najavio da će se šefovi svih partija koje učestvuju u vladajućoj koaliciji sastajati svake nedelje kako bi Vlada Srbije koordinisala svoje aktivnosti. Premijer je najavio nastavak istrage i nova hapšenja u slučaju Agrobanke. Prema njegovim rečima, istraga o Agrobanci proistekla je iz istraga o Metals banci o kojoj je formiran novi predmet.

Kako je naveo, te istrage su višemesečne. Dačić je rekao da u Vladi nije bilo razmirica povodom hapšenja u Agrobanci, jer o tome nije ni vođena rasprava na sednici Vlade Srbije. On je dodao da su za istrage i hapšenja nadležni Tužilaštvo i policija, a ne Vlada Srbije. Dačić je ponovio da je predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić napustio Srbiju nakon što je za njim izdata poternica, ali da je uhapšen kada se vratio u zemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track