JOVANOVIĆ POD TERAPIJOM NAJJAČIM ANESTETICIMA I ANALGETICIMA: Njegovo stanje i dalje TEŠKO, ali više nema BOLOVE!
Foto: Zorana Jevtić

NOVE INFORMACIJE IZ BOLNICE

JOVANOVIĆ POD TERAPIJOM NAJJAČIM ANESTETICIMA I ANALGETICIMA: Njegovo stanje i dalje TEŠKO, ali više nema BOLOVE!

Politika -

Lider LDP Čedomir Jovanović nema više bolove, zbog kojih je pre nekoliko dana u opštem teškom zdravstvenom stanju primljen u KBC "Dr Dragiša Mišović", i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Lekari koji brinu o njegovom zdravlju nezvanično juče su za Novosti demantovali spekulacije koje su se pojavile u javnosti da Jovanović ima "benigni tumor kičmene moždine".

- Njegovo zdravstveno stanje je na prijemu u bolnicu zaista bilo kompleksno, sa više različitih tegoba koje se teško mogu povezati- navodi izvor iz "Mišovića".

-Tegebe koje je Jovanović imao mogle su da se povezuju sa posledicama kovid-19, koji je imao sredinom prošle godine, ali su istovremeno ukazivale i na neko akutno stanje, zbog kojeg je trpeo velike bolove. Zbog takve situacije u njegovo lečenje uključilo se više lekara različitih specijalnosti.iz naše ustanove, ali i Kliničkog centra Srbije. Jesmo imali više različitih sumnji, ali su one posle više vrsta pregleda i detaljnih pretraga otklonjene, postavljene su dijagnoze bolesti tri organa- pluća, dijafragme i kičme.

Lider LDP ima upalu levog plućnog krila, mikroemboliju oba plućna krila i pleuritis. Lekari su ubeđeni da su sve to posledice kovid-19 koji je Jovanović preležao.

- On dobro reaguje na terapiju više vrsta antibiotika, koje dobija zbog upale i nakupljanja tečnosti između dva sloja plućne maramice, a prima i antikoagulanse, odnosno lekove za "razbijanje" sitnih ugrušaka koje ima u plućima - navodi naš izvor.

Jovanoviću su sanirani i bolovi, koji su najverovatnije bili izavani upalom nerva torakalnog, odnosno grudnog dela kičme, zbog kojih je bio i na terapji najjačim anesteticima i analgeticima.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track