NOVE OPASNE PROVOKACIJE HARADINAJA: Najavljuje ujedinjenje Kosova i Albanije, a EU i svet na to ćute!
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

opasne namere

NOVE OPASNE PROVOKACIJE HARADINAJA: Najavljuje ujedinjenje Kosova i Albanije, a EU i svet na to ćute!

Politika -

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj ponovo provocira! Nakon što je najavio referendum o ujedinjenju Kosova i Albanije 2025. godine, on je danas popodne ponovo udario na našu državu. Reagujući na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je najava o ujedinjenju sa Albanijom pretnja ne samo Srbiji, nego regionu, Evropi i čitavom svetu, Haradinaj je na fejsbuku naveo da sve dok deluje opasno Vučiću i Srbiji, to znači da je "na pravom putu".

- Nemojte se plašiti, gospodine Vučiću, nema potrebe da budete nervozni. Kosovo samo traži ono što mu pripada - napisao je Haradinaj i poručio da ako predsednik Srbije i ostali žele da izbegnu referendum o ujedinjenju Kosova sa Albanijom 2025. godine postoji jednostavan način - "da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu".

Zanimljivo je, međutim, da niko iz EU i ostatka sveta nije reagovao na opasne najave Haradinaja.

Podsetimo, ranije danas je Vučić ocenio da je najava Haradinaja o mogućem ujedinjenju sa Albanijom pretnja ne samo Srbiji, nego regionu, Evropi i čitavom svetu.

- Ali na to ne treba uzvraćati pretnjom. Vi radite šta god hoćete, a mi ćemo imati dobar i adekvatan odgovor i građani ne treba da brinu - rekao je Vučić u Palati Srbija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track