SIN SMENJENOG POMOĆNIKA DIREKTORA POLICIJE ŠURUJE SA KAVAČKIM KLANOM: Viđa se sa Zvicerom, kuju planove protiv Mandića i Kneževića
Foto: Vijesti.me/ Luka Zeković

veza bezbednosti i mafije u crnoj gori

SIN SMENJENOG POMOĆNIKA DIREKTORA POLICIJE ŠURUJE SA KAVAČKIM KLANOM: Viđa se sa Zvicerom, kuju planove protiv Mandića i Kneževića

Politika -

Petar Lazović komunicira sa Zvicerom preko kriptovanog telefona, a usmereni su u pravcu obračuna sa liderima Demokratskog fronta, koji im remete krimi planove

Petar Lazović, zaposlen u Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOKK) i sin doskorašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, redovno održava kontakt sa Radojem Zvicerom, vođom crnogorskog kavačkog klana, otkriva izvor Kurira.

Naime, nedavno je mlađi Lazović bio počasni gost na slavi Radoja Zvicera, čime je još jednom potvrđeno da njegov otac Zoran formalno i suštinski stoji iza formiranja ovog kriminalnog klana, kaže naš sagovornik.

- Prema operativnim podacima nekoliko službi, Petar Lazović komunikaciju sa Radojem Zvicerom svakodnevno ostvaruje preko kriptovanog telefona, a ona je u poslednje vreme usmerena u pravcu obračuna sa liderima Demokratskog fronta Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, koji im remete planove i žestoko se protive ostanku Lazovićevih kadrova u bezbednosnom sektoru - kaže naš izvor.

Milan Knežević, Andrija Mandić
foto: Youtube prtscr / Srbin.info

Bezbednost Andrije Mandića i Milana Kneževića dodatno je ugrožena nakon, tvrdi izvor Kurira, njihovih poslednjih pres-konferencija na kojima su javno prozivali Zorana Lazovića za njegove veze sa kavačkim klanom, ali i za logistiku koju je njegov sin Petar pružao Veljku Belivuku prilikom dolaska u Crnu Goru.

- Prema pouzdanim informacijama, cilj Lazovićevog klana je izazivanje bezbednosnog haosa u Crnoj Gori onog trenutka kad bude smenjen sa pozicije zamenika direktora policije, kao i konačni obračun sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem - kaže naš izvor.

Nedavno je o tome govorio i tužilac Milivoje Katnić tako što je Zorana Lazovića označio kao najboljeg policajca na Balkanu, iskazujući strah šta će se desiti sa Crnom Gorom ako on bude udaljen iz policije.

Podsećamo da su upravo lideri DF inicirali izmene tužilačkih zakona kako bi otpočeli demontažu sprege organizovanog kriminala i specijalnog tužilaštva na čijem čelu je Milivoje Katnić, koji je u kumovskim vezama sa Zoranom Lazovićem.

Andrija Mandić
foto: Youtube prtscr / A1 TV Montenegro

Jedan od lidera DF Andrija Mandić kaže za Kurir da je poznato da je DF vodeći borac protiv organizovanog kriminala i korupcije, zbog čega ima neprijatelje u kriminalnim strukturama koji planiraju da im naude.

- Nije nepoznato da smo baš mi raskinkali odnose između funkcionera, političara iz DPS Mila Đukanovića i kriminalnih struktura koje su nastale u organizaciji službe državne bezbednosti i policije. Nije tajna da kavački klan u međusobnoj komunikaciji sa onima koji čine tu organizaciju, kao i njihovim naredbodavcima iz policije i političkog miljea, već izvesno vreme prate političare iz DF i imaju i konkretne planove i akcije kako da nam naude i kako da zaustave DF u borbi protiv kriminala - kaže Mandić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track