00:12

VELJA NEVOLJA ŠALJE SVOJE LJUDE NA POLITIČARE U CRNOJ GORI (KURIR TV) 3

SVE SNIMLJENO

VELJA NEVOLJA UHODI POLITIČARE IZ CRNE GORE Pogledajte, Belivukova ekipa sačekala pa napala Mandića i Kneževića ispred Kasine u BG

Politika -

Već duži vremenski period ugrožena je životna sigurnost lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića, pokazuju preduzete kriminalističko obaveštajne aktivnosti.

Naime, ANB, kako prenose pojedini crnogorski mediji, već duže vreme angažuje svoje veze i kapacitete u Republici Srbiji kako bi pratila kontakte Andrije Mandića i Milana Kneževića, a sve u cilju kompromitacije, izazivanja straha i životne ugroženosti.

Kurir ekskluzivno objavljuje snimke praćenja Mandića i Kneževića od 08.11.2020. godine na kojima se jasno vide dva NN lica koja ispred hotela “Kasina” čekaju njihov dolazak i po već utvrđenim instrukcijama počinju da vređaju Kneževića. Tako mu jedan muškarac dobacuje a drugi snima telefonom.

01:25

VELJA NEVOLJA ŠALJE SVOJE LJUDE NA POLITIČARE U CRNOJ GORI (KURIR TV) 2

Odmah nakon toga obavljaju telefonski razgovor sa svojim nalogodavcem za koga se pretpostavlja da je Petar Lazović, sin Zorana Lazovića, a snimak je potom objavljen na portalu Standard koji slovi za neformalno glasilo ANB i Zorana Lazovića.

Mandic, Knezevic, Belivuk
foto: Printscreen

Isti taj portal je prošlog leta objavio fotografiju Andrije Mandića u jednom beogradskom restoranu koju im je poslao upravo Petar Lazović.

Nastavkom operativnih aktivnosti, kako saznajemo, utvrđena je vizuelna identifikacija ovih NN lica, što je dovelo do zaključka da se radi o osobama bliskim ANB-u i kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

mandic, knezevic, belivuk
foto: Printscreen

Nažalost, nedavno smenjeni rukovodeći kadar u policiji odbio je da sprovede dalje operativne aktivnosti na utvrđivanju identiteta ovih lica. Razlozi su više nego očigledni i sadržani su u tesnim vezama sad već bivših policijskih struktura u Srbiji sa Zoranom Lazovićem, kavačkim klanom i kriminalnom grupom Velje Nevolje.

Zašto su sad već smenjeni policijski funkcioneri opstruirali utvrđivanje identiteta ovih lica pokazace istraga čiji kraci se očigledno nalaze u Crnoj Gori.

Foto/Source:Vijesti.me/ Savo Prelević/ Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track