VUČIĆ OTKRIO ŠTA GRAĐANI MOGU DA OČEKUJU VEČERAS NAKON SEDNICE: Narod će videti sa kojim smo monstrumima imali posla
Foto: Tanjug Printscreen

sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

VUČIĆ OTKRIO ŠTA GRAĐANI MOGU DA OČEKUJU VEČERAS NAKON SEDNICE: Narod će videti sa kojim smo monstrumima imali posla

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će večeras imati tešku sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

- Donećemo večeras odluku. Danas će razgovarati Tužilaštvo, oni znaju šta im je činiti i šta će biti objavljeno. Nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, zbog zahteva roditelja, ali će narod videti sa kojim monstrumima smo imali posla. Dok ne vidite sliku ne možete da vidite koliko je ozbiljno - kazao je predsednik.

Istakao je da će sednica trajati dugo.

- Biće mnogo ljudi pozvano, a ne verujem da ćemo to završiti tako kratko, trajaće dva ili tri sata. Naš je cilj da obezbedimo ljudima sigurnost, kako od tog da sprečavamo iznude, reketiranja pa do toga da se nikada ne ponove monstruozni zločini.

- Biće zanimljivi dani i nedelje pred nama - dodao je predsednik i naglasio da je najvažnije da se ljudima obezbedi sigurnost.

Predsednik je napomenuo da već postoje "mlađe ekipe" koje su spremne da naslede Velju Nevolju.

- Izvesno je da nije lako da budete oslobođeni posle tako teških, gnusnih i monstruoznih zločina. Saseći ćemo krila onima koji misle da je sada došlo njihovih pet minuta i koji žele da zauzmu pozicije i misle da mogu da se ponašaju isto ili slično kao oni - rekao je Vučić, a potom dodao da će "borba države biti još žešća i jača".

On je istakao da postoje različiti motivi da se danas ne prikažu snimci i slike zločina Belivukove kriminalne grupe.

- Mora i tužilac da razgovara sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a ja ću reći šta mislim. Različiti su motivi da se nešto ne prikaže, razumem roditelje koji ne žele da prepoznaju svoju decu, ali društvena opasnost je velika, ali treba pronaći neku sredinu - rekao je on.

Sednica je zakazana za večeras u 18.00 časova, u Palati Srbija.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track