Najnovije vesti

Čanak o ubistvu Zorana Đinđića
01:55

Čanak o ubistvu Zorana Đinđića

šok trvrdnja

ČANAK OPTUŽIO RUSE ZA UBISTVO ĐINĐIĆA: Lider LSV u Usijanju progovorio o pozadini ubistva nekadašnjeg premijera, opoziciji, Lečiću

Politika
21:43h

Lider LSV Nenad Čanak analizirao je večeras u Usijanju aktuelnu situaciju na političkoj sceni Srbije i najave o obaveznoj vakcinaciji protiv korone.

- Planiram da se kandidujem na izborima. Videćemo na kom nivou i za šta, ali svakako nećemo ostati van izbornog procesa. Meni je bojkot presmešan -rekao je Čanak.

Lider LSV navodi da ga "bojkotaška opozicija" napada jer 30 godina ima jasnu politiku.

- Boris Tadić je moj prijatelj, međutim, lično prijateljstvo je jedna stvar. Nikada se nismo slagali oko niza stvari, ali pet godina smo čuvali skupštinsku većinu - rekao je Čanak i naglasio da pojedinci iz opozicije pokušavaju da na osnovu strahova o koroni dođu na vlast. 

Čanak o ubistvu Zorana Đinđića
01:55

Čanak o ubistvu Zorana Đinđića

Mnoge stranke i pokreti koji se predstavljaju kao opozicija, prema njegovim rečima, nemaju politički program. 

- Ko od njih ima program? Pričam ti priču. Jesu li potpisivali sporazum sa narodom? A onda su se raspali! Čista prevara - naglasio je Čanak.

LSV prema njegovim rečima ima jasan program od osnivanja.

- Srbija propada zato što je centralizovana i zato što su sve pare u Beogradu. Šta je vlast uradila da Srbija bude decentralizovana? Ništa - rekao je Čanak.

Nenad Čanak
foto: Kurir Televizija

Dodao je da LSV ima stabilno biračko telo koje, međutim, nije dovoljno za ulazak u Narodnu skupštinu zbog izbornog sistema u kome je cela Srbija jedna izborna jedinica. 

Čanak se osvrnuo i na činjenicu da je Gordana Čomić sa kojom se nalazio na istoj listi na prošlim izborima postala ministarka za ljudska i manjinska prava. 

- Gordana Čomić je 30 godina bila u Demokratskoj stranci koja ju je odbacila jer nije poštovala partijsku disciplinu kad se glasalo o zakonu koji je ona predložila. Svi se zaklinju u ekspertske vlade, a onda je problem što jedan od najvećih eksperta za ljudska i manjinska prava dođe u vladu - rekao je Čanak.

Osvrnuo se i na Predlog zakona o istopolnim zajednicama i naglasio da smo osuđeni na propast ako ne budemo umeli da prihvatimo različitosti.

- Sramota je za Srbiju sramota da neko od spolja posreduje u dijalogu vlasti i opozicije. Ispada da smo maloumni - rekao je Čanak.

Usijanje, Nenad Čanak
foto: Kurir

Naglasio je i da sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem nema o čemu da govori.

- Trideset godina sam govorio da će zbog zločinačke politike nastradati hiljade ljudi i to se desilo - rekao je Čanak.

Lider LSV smatra da politički inspiratori ubistva premijera Zorana Đinđića dolaze iz Rusije. 

- Rusima očajnički treba baza na Sredozemnom moru i zato im sad meta Milo Đukanović - naveo je Čanak.

Lečić je bez presude razapet na krst

Čanak se osvrnuo i na slučaj Branislava Lečića koga su dve glumice optužile za seksualno napastvovanje.

- Čovek je bez suda i presude razapet na krst. Lečić je moj prijatelj i za mene je užasavajuća stvar ako je to uradio. A šta ćemo ako to nije uradio? Zar ne treba sačekati presudu nadležnih pa da vidimo. Nešto slično sam doživeo kad sam imao kafanski incident i četiri godine sam bio na sudu - rekao je Čanak i dodao da je u komunikaciji sa glumcem, ali da ne želi da otkriva detalje razgovora.  

Za obaveznu vakcinaciju smatra da je jedini način da se pobedi korona. Rekao je da je svako od članova njegove porodice primio različito cepivo.

- Za vreme Drugog svetskog rata američka vojska je delilila vojnicima koji su borili na Pacifiku lek protiv malarije. Japanci su pustili propagandu da će svako ko pije taj lek ostati impotentan i mnogi mladići su prestali da ga piju. Zbog te glasine od malarije je umrlo skoro isto onoliko vojnika koliko je poginulo u borbama - rekao je Čanak.

Svako ko neće da se vakciniše prema Čankovim rečima je kontejner virusa i samo je pitanje kad će se zarazati.

- Tako pretvarate sebe u biološko oružje - dodao je Čanak i naglasio da država nije trebalo da oslobodi privedene antivaksere.

Lider LSV je na kraju emisije rekao da njegov privatni život nije zanimljiv za gledaoce.

- Možete da me sledeći put pozovete da pričam o kuvanju. Doneću vam neke recepte - rekao je Čanak. 

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...