2.000 NOVIH STANOVA ZA BEZBEDNJAKE U NOVOM SADU A IZGLEDAJU OVAKO Brnabić: Srbija je ozbiljna država, brine o svim građanima FOTO
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

KLJUČEVI ZA 14 PORODICA

2.000 NOVIH STANOVA ZA BEZBEDNJAKE U NOVOM SADU A IZGLEDAJU OVAKO Brnabić: Srbija je ozbiljna država, brine o svim građanima FOTO

Društvo -

NOVI SAD - Bilo je krajnje vreme da država uradi nešto ovako konkretno, kao što je gradnja stanova za pripadnike bezbedmosnih službi i time pokaže zahvalnost, ali i kakva smo država danas - ozbiljna, koja brine o svojim građanima, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, uručujući ključeve prvih stanova u Novom Sadu.

"Država koja brine o porodicama pripadnika službi bezbednosti, pokazuje svoju zahvalnost, gradi perspektivu za vas", rekla je Brnabić.

Ona je navela da je projekat izgradnje stanova za bezbednjake signal i ostalima, lekarima, učiteljima, nastavnicima, vaspitačima, profesorima, vatrogascima, svima koji rade za državnu službu i bore se za Srbiju, da postoji bolje sutra.

1 / 5 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Da će se ovo raditi i za njih, da će se država brinuti o svima, jer tako svaki dan jačamo svaki segment društva", rekla je premijerka.

Ona je uručila 14 ključeva novim stanarima u zgradama izgrađenim u novosadskom naselju Jugovićevo i najavila da će ključevi stanova u Kraljevu i Kragujevcu biti uručeni do kraja maja.

stanovi za bezbednjake, jeftini stanovi za bezbednjake, Novi Sad, ključevi
foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Hvala svim pripadnicima službi bezbednosti na svemu što radite da se svi mi, ostali građani osećamo bezbedni i sigurno, ali i vašim porodicama, jer one podnose najveći deo te žrtve, jer znaju da je vaš život svaki dan na liniji koja čini sve nas druge bezbednima", poručila je Brnabić i podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo projekat 2018. godine.

Ona je navela i da je svih 2.000 stanova, koliko je predvođeno u prvoj fazi izgradnje u Novom Sadu, već prodato, te najavila da će se u tom gradu krenuti u drugu fazu, izgradnju dodatnih stanova, i to već do kraja leta.

stanovi za bezbednjake, jeftini stanovi za bezbednjake, Novi Sad, ključevi
foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Podsetila je da će se u Novom Sadu krenuti u izgradnju nove kovid bolnice, dodatne zgrade KCV, zgrade naučno-istaraživačkog instituta.

"Srbija je danas drugačija zemlja, postala je takva 2014. godine. Danas je Srbija jača nego juče, ali slabija nego što će biti sutra", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je posebno ponosna što na gradilištima novih stanova rade domaće kompanije.

"Prve porodice će se ovde useliti već danas, večeras i želim vam da uživate u novim stanovima", poručila je Brnabić.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da pripadnici službi bezbednosti svakodnevno brinu o svim građanima Srbije, te da nikada ne traže zahvalnost za ono što čine, ali da je dužnost države da im se zahvali upravo izgradnjom socijalnih stanova.

stanovi za bezbednjake, jeftini stanovi za bezbednjake, Novi Sad, ključevi
foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prvi čovek posle niza decenija koji je pristupio rešavanju stambenih problema boračke populacije. Svi pripadnici službi bezbednosti postaju deo jedne nove Srbije koja ih ne izdaje i prodaje, nego se trudi da oni žive bolje", kazao je Vulin.

On je dodao da je srećan jer je čuo da su se u ovom potpuno novom naselju najviše tražili veliki stanovi, što je, prema njegovim rečima, pokazatelj da svi ovi ljudi žele da imaju velike porodice.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio da izgradnja jednog ovakvog naselja predstavlja novu sliku Srbije i Novog Sada koji se, kako je istakao, gradi i razvije, ali i države koja vodi računa o svim onim koji brinu o bezbednosti svakog pojedinca.

stanovi za bezbednjake, jeftini stanovi za bezbednjake, Novi Sad, ključevi
foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Ova parcela je nekada bila zaparložena, a danas je prelepo naselje odakle se stiže brzo u centar grad. Pored skoro dve hiljade stanova, ovde će biti izgrađena nova škola, novo obdanište i potpuno novi sportski centar", istakao je Vučević.

Naveo je da je Grad Novi Sad investirao, pored izdvanja Vlade Srbije, oko milijardu i po dinara iz gradskog budžeta u, kako kaže, najveće gradilište u Srbiji. Najavljeno je da će Novi Sad biti prvi grad u Srbiji u kome će se graditi dodatni stanovi za pripadnike snaga bezbednosti, jer je interesovanje za ovih 2.000 stanova bilo izuzetno veliko i svi stanovi su brzo našli svoje kupce.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja