JURIĆU, ZAŠTO I DALJE ĆUTIŠ?! Društvo, država i mediji pokazali su zrelost i spremnost da stanu iza žrtava seksualnog nasilja
Foto: Tamara Trajković

Ko JE POLITIČAR PEDOFIL

JURIĆU, ZAŠTO I DALJE ĆUTIŠ?! Društvo, država i mediji pokazali su zrelost i spremnost da stanu iza žrtava seksualnog nasilja

Politika -

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", i nakon što su se u javnosti pojavile optužbe za podvođenje devojčica protiv Dragana Markovića Palme, i dalje odbija da otkrije ko je političar pedofil i lokalni moćnik koji zlostavlja maloletnu decu, a o kome je govorio još u januaru prošle godine (!?).

Na ovaj način, duže od godinu dana, Jurić praktično štiti ovog pedofila, a istovremeno unosi zabunu i u slučaju optužbi za orgijanje u Jagodini.

Na više puta postavljena pitanja zašto ne želi da otkrije ko je političar pedofil, Jurić je davao kontradiktorne izjave, očigledno iz samo njemu poznatih razloga. Takođe, u situaciji kada je imao nedvosmislenu i potpunu podršku države da raskrinka manijaka, koja je i sada tu, Jurić je u svom maniru to odbio, navodeći različite izgovore.

Tako je pozive policije i tužilaštva da iznese svoja saznanja praktično izbegao, a čak je odbacio i predlog MUP da zlostavljana devojčica i njeni roditelji dobiju policijsku zaštitu od godinu dana, tvrdeći da je time navodno bila nezadovoljna porodica žrtve.

Društvo, država i mediji jasno su pokazali zrelost i spremnost da stanu iza žrtava seksualnog nasilja, što se pokazalo u slučaju Milene Radulović, Danijele Štajnfeld i drugih devojaka koje su progovorile o seksualnom zlostavljanju, ali Igor Jurić i dalje odbija da otkrije ime političara pedofila. Međutim, to ga nije sprečilo da ponovi gnusne detalje navodnog zlostavljanja o kom je govorio, što njegovo ćutanje čini još opasnijim po druge devojčice koje su u međuvremenu mogle da padnu u šake bludnog moćnika.

Dragan Markovic Palma
foto: Printscreen Pink

Postavlja se pitanje zašto uprkos svemu Jurić i dalje ćuti! Svi koji imaju bilo kakva saznanja o ovim i sličnim zločinima, ako nemaju skrivene motive, treba da progovore. Niko, osim onih koji su nešto skrivili, nema čega da se boji, a oni koji ćute jasno je da su saučesnici ili obični mešetari.

Podsetimo, Jurić je još u januaru 2020. izneo navode da poseduje informacije o moćnicima koji su pedofili, a rekao je i da se među onima koji seksualno zlostavljaju decu nalazi i jedan političar. Nekoliko meseci kasnije, početkom juna, maltene je u televizisjkoj emisiji "nacrtao" dotičnog političara, te ga opisao kao "lokalnog političara poznatog na nacionalnom nivou", "člana vlasti", lokalnog šerifa i slično. Tada je poručio da ima i određene dokaze, kao i fotografije sa kamera, što je "nešto što nije dovoljno da bi čovek bio osuđen". Kurir je još tada od Jurića zatražio da kaže ko je taj "lokalni političar", ali je on sve vreme odbijao.

Ubrzo je dobio poziv od Višeg tužilaštva u Beogradu, ali ni prilikom davanja iskaza tužiocu nije želeo da otkrije ime manijaka. Pravdao se tvrdnjama da bi mu to ugrozilo život, a potom je perfidno rekao da ćuti zbog bezbednosti žrtve (?!), iako je policija ponudila potpunu zaštitu celoj porodici zlostavljane devojčice. Na taj način, Jurić je, takođe, pedofila upozorio da je u opasnosti da bude otkriven i u isto vreme mu omogućio da potencijalno nađe i novu žrtvu.

Kada su se početkom nedelje pojavile optužbe protiv čelnika Jagodine za podvođenje maloletnih devojaka, Jurić je ponovo odbio da kaže da li je Palma političar pedofil za koga je duže od godinu dana imao saznanja, ali je istovremeno rekao da su bahanalije u tom gradu javna tajna, čime je ponovo uneo konfuziju u ceo slučaj, što uspešno radi od samog početka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track