LICEMERNO! MILO PLJUJE SRBIJU, A PORODICA MU ŽIVI U BEOGRADU: Poseduju više luksuznih nekretnina na Vračaru i u centru grada!
Foto: Nemanja Nikolić, Beta

Jadno

LICEMERNO! MILO PLJUJE SRBIJU, A PORODICA MU ŽIVI U BEOGRADU: Poseduju više luksuznih nekretnina na Vračaru i u centru grada!

Politika -

Dok Đukanović truje narod u regionu pričama o bujanju velikosrpskog nacionalizma, deca njegove rođene sestre Ane Kolarević žive u srpskoj prestonici. Naslednica Kolarevićeve u centru ima stan od 129 kvadrata

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović opet se obrušio na Srbe. Međutim, u moru zapaljivih izjava u kojima se pljuje Srbija zaboravio je da pomene da deo njegove porodice živi upravo u Beogradu, gde imaju i luksuzne nekretnine. Prema saznanjima Kurira, deca Ane Kolarević, rođene sestre Mila Đukanovića, Emina (37) i Edin Kolarević (38) žive u Beogradu.

Optužbe

Đukanović je pre dva dana poručio da se novo bujanje velikosrpskog nacionalizma pokušava adresirati Crnoj Gori, dok je izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Crnoj Gori ocenio kao „samosažaljivo prenemaganje“.

- Pokušajmo da se prisetimo jedne štete i žrtve koju je crnogorski nacionalizam izazvao. Izgleda mi čudno i nerazumljivo to što predsednik Srbije sebe poistovećuje sa Srbijom, a Srbiju sa velikosrpskim nacionalizmom. Pod plaštom zaštite prava ugroženog srpskog naroda u regionu ugrožava se stabilnost regiona - poručio je Đukanović.

Milan Knežević
foto: EPA/Boris Pejović

Na ovu njegovu izjavu prvi je reagovao Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, i to porukom na Tviteru da, ukoliko je Srbija toliko loša, što onda ne vrati porodicu iz te zemlje.

- Milo, ako su Srbija i Vučić takvi monstrumi, što ne skloniš sestru, sestričinu i ostale prvofamilijaše iz jazbine velesrblja, nego ih puštaš da tuguju i venu za Crnom Gorom po Vračaru i Beogradu na vodi? Jesi li to od tuge za njima počeo da puštaš brkove - napisao je Knežević.

Emina i Edin Kolarević, sestričina i sestrić predsednika Crne Gore, navodi izvor našeg lista, već izvesno vreme žive u prestonici Srbije.

- Edin Kolarević u Beogradu nema nekretnine na svoje ime, dok njegova sestra Emina ima stan na dva nivoa u strogom centru grada - dodaje izvor našeg lista.

KO JE ANA KOLAREVIĆ

U Srbiji htela da kopa nikl

Ana Kolarević
foto: screenshot

Ana Đukanović, udato Kolarević, povezivana je s firmom „Srbija nikl“, koja je pre nekoliko godina bila zainteresovana da ulaže u istraživanje i eksploataciju rude nikla u Srbiji - na području Topole, Mokre Gore i Vrnjačke Banje. Njeno ime pominje se u „rajskim papirima“, aferi iz 2017, kada je iz dve agencije za pružanje ofšor usluga i poslovnih registara procurilo 13 miliona dokumenata o ofšor biznisu moćnih ljudi širom sveta. U tim dokumentima navodi se da su Ana Đukanović (Kolarević) i njen partner Radomir Vukčević osnovali dve ofšor kompanije na Malti („Ranin Ltd“ i „Ruukki International Ltd“) koje su povezane s rudarskom industrijom i preradom minerala.

Prema podacima iz katastra, Emina Kolarević ima stan od 129 metara kvadratnih u Ulici Svetozara Markovića, u delu ulice koji pripada opštini Savski venac. Kako je navedeno na sajtu ove institucije, u pitanju je dvoetažni stan - u nivou potkrovlja 1 i potkrovlja 2, a Kolarevićeva je navedena kao jedini vlasnik nekretnine.

Nekretnina te kvadrature, na toj ekskluzivnoj lokaciji, prema grubim procenama, teško da se može naći ispod 250.000 evra. Emina Kolarević je i na svom Fejsbuk profilu navela da živi u Beogradu. Nije poznato da li ima biznis u Beogradu, ali u Podgorici, prema pisanju tamošnjih medija, ima firmu „OMG Home“.

Nepokretnost u Beogradu na svoje ime ima i Đukanovićeva sestra Ana Kolarević. U pitanju je garaža od 12 kvadrata na Vračaru, u Politovoj ulici.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Nemanja Nikolić, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track