NA INICIJATIVU PREDSEDNIKA VUČIĆA Vlada Srbije priprema odluku o novčanoj pomoći vakcinisanima, evo do kada traje prijava
Foto: Stefan Jokić

pomoć države vakcinisanim građanima

NA INICIJATIVU PREDSEDNIKA VUČIĆA Vlada Srbije priprema odluku o novčanoj pomoći vakcinisanima, evo do kada traje prijava

Politika -

Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti Covid-19.

- Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja. Građani će u u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati. Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara. Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Kako se dodaje, na ostvarivanje prava na finansijsku pomoć, nije bitno koju vakcinu su građani primili od 4 dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Vlada Republike Srbije još jednom apelovala je na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti Covid-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih. Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije korona virusa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track