DOŠAO IZ RUSIJE DA SE BORI ZA KOSOVO: Stravičan snimak sa Košara otkrio Vitalijevu sudbinu (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

krunski snimak o zlodelima ovk

DOŠAO IZ RUSIJE DA SE BORI ZA KOSOVO: Stravičan snimak sa Košara otkrio Vitalijevu sudbinu (VIDEO)

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je ranije u toku dana da se među nestalim licima nalazi i jedan ruski dobrovoljac, kao i da je otkrivena fotografija njegovog tela, sa ličnim dokumentima.

- Na snimku se vide novčanice - rublje pronađene kod poginulog Rusa, nad kojima su se ubice iživljavale. Reč je o ruskom dobrovoljcu, pripadniku regularnih jedinica Vojske Jugoslavije, čije telo nije izvučeno sa Košara. Njegovo telo nikada nije pronađeno, a videćemo da li ćemo ovom pretragom doći i do njegovih posmrtnih ostataka - kaže predsednik Komisije za nestala lica.

Na snimku se čuje da jedan od pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova čita sa dokumenata ime - Vitalij Glebovič, a kamera ide na telo. Reč je o Rusu ubijenom na Košarama 19. maja 1999. godine u obračunu sa teroristima.

Rođen je 1965. godine u selu Smidoviči, u Jevrejskoj oblasti Habarovskog regiona. Diplomirao je 1990. godine na Višoj školi u Omsku taktičku komandu motorizovanih grupa. On je bio među dobrovoljcima iz Rusije koji su došli da pomognu našim vojnicima. Iz Federacije je došao jedan ceo vod i priključio se našim vojnicima. Telo Gleboviča nikada nije pronađeno.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track