VUČIĆ OSUDIO PRETNJE SMRĆU TADIĆU: U Srbiji niko ne sme ni da strada, a ni da ispašta zbog toga što ima drugačiji POLITIČKI STAV
Foto: Nikola Anđić, AP/Darko Vojinović

traži reakciju nadležnih

VUČIĆ OSUDIO PRETNJE SMRĆU TADIĆU: U Srbiji niko ne sme ni da strada, a ni da ispašta zbog toga što ima drugačiji POLITIČKI STAV

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da su pretnje upućene nekadašnjem predsedniku Borisu Tadiću nedopustive.

Vučić je rekao da je Srbija zemlja u kojoj moraju da se poštuju zakoni i demokratske slobode i naglasio da upravo zato smatra da su grafiti mržnje i pretnje upućene Tadiću apsolutno nedopustive.

Zatražio je od nadležnih državnih organa da u najkraćem mogućem roku pronađu lice ili lica koja su u ispisivanju tih grafita učestvovala.

- Srbija je zemlja u kojoj niko ne sme ni da strada, ni da ispašta zbog toga što ima drugačiji politički stav ili mišljenje i po tom pitanju ne sme i ne može da postoji bilo kakvo "ali" - poručio je Vučić.

Nekadašnjem predsedniku i lideru Socijaldemokratske stranke, podsetimo, upućene su pretnje ispisane na grafitima u Beogradu. Na grafitima koji su bili ispisani na zidovima u beogradskim naseljima Dorćol i Vračar stajalo je: "Smrt Borisu Tadiću".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track