HOBOTNICA: Svi poslovi i nekretnine Milove familije! CG predsednik gadljiv na Srbiju, ali se njegova porodica raširila u Beogradu
Foto: Profimedia, screenshot

raširili se

HOBOTNICA: Svi poslovi i nekretnine Milove familije! CG predsednik gadljiv na Srbiju, ali se njegova porodica raširila u Beogradu

Politika -

Možda je crnogorski predsednik gadljiv na Srbiju, ali se zato njegova porodica raširila u Beogradu - zet je sa svojom firmom radio u rudarskom sektoru, brat od ujaka direktor je u SMATSA, dok je sestričina vlasnica dupleksa u centru

Možda je crnogorski predsednik Milo Đukanović gadljiv na Srbe i Srbiju, ali to ne sprečava članove njegove porodice da otvaraju firme po Beogradu, rade u državnim preduzećima ili gomilaju nekretnine.

Milo Đukanović
foto: Kurir

Porodica Ane Đukanović, rođene sestre Mila Đukanovića, živi u u Beogradu i ima nekretnine u svom vlasništvu, Đukanovićev brat od ujaka radi u SMATSA, gde ima platu od 7.500 evra mesečno, a Kurir je sad otkrio da je i zet crnogorskog predsednika imao firmu u našoj zemlji sa kojom je ušao u rudarski sektor Srbije.

Ana Kolarević, Ana Đukanović
foto: Screenshot YT

Radomir Vukčević, nevenčani suprug Ane Đukanović, preko svoje firme "Taor" d. o. o. dobio je u Srbiji pravo istraživanja cinka, bakra i prateće mineralizacije na lokalitetu Kremići.

Radomir Vukčević
foto: Vjesti

Vukčević je početkom februara 2016. postao vlasnik i direktor pomenute firme, a samo dva meseca kasnije odobreno im je izvođenje geoloških istraživanja. Firma "Taor" vremenom je menjala vlasnike, a danas je ćerka firma kompanije "Arijatik metals" iz Ujedinjenog Kraljevstva. Vukčević je, prema podacima sa APR, otišao iz firme "Taor" krajem prošle godine, kada je podneo ostavku na mesto direktora. Za razliku od njega, Lazo Maksimović, Đukanovićev brat od ujaka, i dalje je na funkciji zamenika direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA). Maksimović u ovoj firmi, gde država Srbija ima udeo od 92 odsto, a Crna Gora tek osam odsto, radi 17 godina u kontinuitetu za mesečnu naknadu, prema pisanju medija, od čak 7.500 evra. Pored astronomske zarade, Maksimović na raspolaganju ima i luksuzni službeni auto.

U Beogradu žive i deca Ane Đukanović - Emina i Edin Kolarević. Emina Kolarević, prema podacima katastra, u svom vlasništvu ima stan od 129 metara kvadratnih u centru grada. U pitanju je dvoetažni stan, a nekretnina te kvadrature na toj lokaciji vredi oko 250.000 evra. U Beogradu, na svoje ime, nepokretnost ima i Ana Đukanović - reč je o garaži od 12 kvadrata na Vračaru. Prema rečima političkog analitičara Branka Raduna, takvo ponašanje - da pljuju Srbiju, a da dolaze ovde da se leče, školuju, rade i žive - manir je čitave crnogorske elite.

Saša Janković, Srđan Škoro, Pokret slobodnih građana, opozicija, Branko Radun
foto: Fonet

- S jedne strane, oni, crnogorska elita, osuđuju Srbiju, a s druge strane, skloni su da ovde kupuju stanove, da im deca ovde žive i školuju se... To je gore od licemerja, to je nenormalno, ima neke patologije u tome. Srbija je otvorena prema svim tim ljudima i nikad nije pokazivala diskriminaciju - ističe Radun.

Kurir.rs/K.Blagović Foto: Profimedia, screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track