JEL IMA U TOJ RESAVICI NEKO, BRE, NORMALAN? Vučić o hapšenju treće garniture rukovodstva! Svi se bave samo pljačkom
Foto: Printscreen Tanjug

ne razmišljaju šta treba da urade za narod

JEL IMA U TOJ RESAVICI NEKO, BRE, NORMALAN? Vučić o hapšenju treće garniture rukovodstva! Svi se bave samo pljačkom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je na konferenciji za novinare akciju policije i BIA u kojoj su uhapšenje tri osobe zbog malverzacija u JP Resavica, a među kojima je i Zoran Vučković, član i finansijer Narodne stranke Vuka Jeremića

Komentarišući to, predsednik Vučić je upitao: "Ima li, bre, tamo neko normalan?".

- Ovo je ko zna koji put da hapsimo rukovodstvo u Resavici i svako rukovodstvo se samo bavi pljačkom - kazao je Vučić tokom obraćanja naciji.

- Na silu držimo Resavicu da bi ljudi tamo imali posao i od čega da žive - dodao je predsednik Srbije.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su tri osobe koje su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ za oko 40 miliona dinara.

Kako nezvanično Kurir saznaje, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba položaja uhapšeni su Marko Vuković (1984) odgovorno lice Javnog preduzeća za podzemnu eksloataciju uglja "Resavica", Vladimir Perović (1984) odgovorno lice preduzeća „Rembas trans“ DOO Resavica, dok se Zoran Vučković (1969) odgovorno lice „Imperia kompani A3 plus“ DOO iz Beograda tereti za krivično delo pranje novca.

Inače, Zoran Vučković je član Narodne stranke Vuka Jeremić, bio je finansijer Jeremića i njegove stranke na poslednjim izborima, a vodio je i kampanju. Država se bori protiv kriminala i nema zaštićenih, bez obzira u kojoj stranci pripadaju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track