DETALJI SLOBINE AFERE SA JEDNOM OD NAJPOZNATIJIH SRPSKIH GLUMICA: Političar koji ih je upoznao na kraju PRONAĐEN MRTAV
Foto: EPA/Srđan Suki

neverica

DETALJI SLOBINE AFERE SA JEDNOM OD NAJPOZNATIJIH SRPSKIH GLUMICA: Političar koji ih je upoznao na kraju PRONAĐEN MRTAV

Politika -

Nekdašnji predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević preminuo je 2006. godine u zatvorskoj ćeliji u Sheveningenu, a iza sebe je ostavio seriju burnih događaja koji su se odigrali devedesetih godina i koji su mu kasnije i došli glave.

Ličnost koja je imala neizmeran uticaj na Miloševića bila je njegova supruga Mira Marković, a Slobu su često nazivali "papučarem" jer je taj uticaj bio očigledan. Sve velike političke odluke Sloba je donosio isključivo u konsultacijama sa suprugom, a prema svedočenjima ljudi bliskih porodici Milošević njena je reč najčešće bila poslednja, prenosi Mondo.

Međutim, iako je Sloba suprugu slušao i verno služio njenim ideološkim i političkim stremljenjima, nije bio pravi "čistunac" kad je reč o ljubavnom planu. Sloba je izduvni ventil našao u ljubavnoj aferi sa S.S. koja važi za jednu od najlepših glumica sa jugoslovenskih prostora.

Kasnije će se ispostaviti da je veza sa srpskom glumicom bila izuzetno važna u Slobinoj političkoj karijeri.

Uz pomoć glumice otkrio je veliku zaveru koju su mu spremali politički saradnici za koje se ispostavilo da su mu zapravo politički neprijatelji. Za sabotažu Miloševića bilo je navodno izdvojeno dva miliona maraka. Da nije otkrio zaveru, koju su mu spremali krajem osamdesetih godina, verovatno ne bi ni došao na visoke državne funkcije uz pomoć kojih je stekao popularnost i moć, a zatim postao predsednik Srbije 1991. godine.

Poznata glumica u koju je bio "zaljubljen do ušiju" pomalo je likom i ponašanjem podsećala na njegovu suprugu Miru.

Očigledno je imao tip žene koji mu se sviđao, ali je kod Mire nedostajalo nešto što mu je bilo potrebno. Glumica je za razliku od Mire imala više harizme i energije koja se ogledala u životnom elanu. Bila je i izuzetno lepa i često se pojavljivala u filmovima i skoro svim serijama koje su obeležile kraj osamdesetih i devedesete godine.

Sloba je navodno u poznatu glumicu bio zaljubljen godinama pre nego što se sa njom sastao. Sastanak sa glumicom organizovao je njegov tadašnji politički saradnik, a kasnije ljuti protivnik Ivan Stambolić.

Jedini sastanak koji je otkriven desio se u vili "Zlatni breg" kod Smedereva, koja je poznata i kao letnjikovac dinastije Obrenović, krajem 1986. i početkom sledeće godine. Sloba je sa glumicom proveo ceo vikend.

Neverni Sloba je svoj izostanak navodno Miri opravdavao tako što joj je rekao da je otet, a da nije pametno da se slučaj prijavljuje policiji, jer je otkrio ko mu radi o glavi pa ne želi da javnim potezima otkriva sledeće korake.

Koliko je bio uverljiv sa ovom pričom zauvek će ostati misterija, ali pojedini navodi da je Mira kumovala u organizaciji otmice i ubistva Ivana Stambolića mogu ukazati na to da je ipak nešto saznala.

O kojoj glumici se radi najverovatnije nikad nije ni saznala.

(Kurir.rs/Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track