FAŠISTIČKA OBJAVA JEREMIĆEVOG SARADNIKA NA KONOVU IZJAVU O VAKCINI! ADVOKAT GAJIĆ: Jel moguće da jedan Jevrejin ovo govori?
Foto: Marina Lopičić, Dado Đilas

sramno!

FAŠISTIČKA OBJAVA JEREMIĆEVOG SARADNIKA NA KONOVU IZJAVU O VAKCINI! ADVOKAT GAJIĆ: Jel moguće da jedan Jevrejin ovo govori?

Politika -

Advokat Vladimir Gajić, desna ruka lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, komentarisa je na društvenim mrežama izjavu epidemiologa dr Predraga Kona, naglašavajući da je Kon Jevrejin, što je javnost osudila nazivajući takav Gajićev postupak fašističkim.

Naime, spornom objavom Gajić je uvredio Kona, na nacionalnoj osnovi, i to samo zato što je, povodom mogućih narednih akcija vlasti oko suzbijanja korona virusa, epidemiolog rekao da je "racionalno je razmišljati o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih".

Očigledno da je Gajića ova izjava epidemiologa posebno pogodila, te izazvala i burnu reakciju čiji je epilog objava na Tivteru i vređanje člana Kriznog štaba dr Kona.

Gajić je na tviteru napisao: "Kon: Racionalno je razmišljati o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih. Jel moguće da jedan Jevrejin ovo govori?", upitao je Gajić.

Ovim je Gajić prešao svaku granicu, budući da je poistovetio stradanje Jevreja i mere u sklopu borbe protiv korona virusa.

Kon je, inače, kazao i da su "etički principi javnog zdravlja drugačiji od opštih etičkih principa, zbog čega bi trebalo razmišljati o načinu za odvajanje vakcinisane i nevakcinisane populacije".

On je rekao i da veliki deo sveta pribegava "nečemu što liči na diskriminaciju“ i da se automatski postavlja pitanje da li su takve mere protivustavne, ali da, po njegovom mišljenju, profesije koje su vezane za zdravstvo treba podvrgnuti obaveznoj vakcinaciji.

- Imate situaciju da neko nenamerno može da zarazi drugu osobu. (Slično već činimo vakcinacijom) protiv gripa, morbila, difterije… To su sve zakonom obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike. Tu se samo postavlja pitanje volje, i to političke volje. Kao i uvek, procenjuje se da li mera može da se sprovede ili ne - kazao je Kon.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track