LAZANSKOG SU VOLELE MNOGE A ONA MU JE RODILA SINA: Supruga Tamara je Crnogorka, ima i ukrajinske krvi, tetka mu je Biljana Plavšić
Foto: Beta/Života Popović

O PORODICI RETKO GOVORIO

LAZANSKOG SU VOLELE MNOGE A ONA MU JE RODILA SINA: Supruga Tamara je Crnogorka, ima i ukrajinske krvi, tetka mu je Biljana Plavšić

Politika -

Kod kuće jedem što supruga spremi, uglavnom kuvanu hranu sa mnogo povrća. Inače, moji obroci su prilično obilni, obožavam restovan krompir sa blitvom. Volim i svežu ribu - rekao je jednom prilikom

BEOGRAD - Iako su ga povezivali s brojnim lepoticama u bivšoj Jugoslaviji, Lazanski se samo jednom ženio i o svojoj supruzi Tamari retko govorio.

Kao kruna njihove ljubavi 1990. godine rodio se sin Aleksandar.

- Ona je divna, prelepa žena. Moja Bjelopavlićka iz Crne Gore, imala je ukrajinske krvi. Predivna žena - rekla je Vesna da Vinča povodom smrti prijatelja Miroslava Lazanskog.

Ko je bio Lazanski

Miroslav Lazanski rođen je 18. septembra 1950. godine u Karlovcu u Hrvatskoj. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Otac Vladimir bio je vojno lice, a najpoznatiji član familije mu je tetka - Biljana Plavšić. Nikad nije pio, pušio, živeo je mirno i povučeno.

Lazanski, iako je retko govorio u porodici, jednom prilikom kada su ga mediji pitali gde i s kim će dočekati 2020. godinu, odgovorio je sledeće:

- Čekam da mi familija dođe ovde. Sin Aleksandar radi u Beogradu, žena Tamara isto ima neke svoje poslove tamo, ali verujem da će doći. Svi kažu da je Moskva najbolji grad na svetu za doček Nove godine. Inače, fascinira me kako ste ga izgradili. Čisto je, uredno, neverovatno!

Ja sam zadnji put bio pre četiri-pet godina u Moskvi i otad se sve promenilo. Otišao sam pre neki dan u Moskva Siti i rekao, ovo je Menhetn. Ja ne znam zašto Rusi idu u Njujork kad imaju Menhetn ovde. Ko hoće da ima visoke nebodere, solitere, da gleda celu Moskvu - sve imate ovde, rekao je tada Lazanski.

Mnogi prijatelji oprostili su se od Miroslava Lazanskog, a među njima je i Suzana Mančić:

- Živeti časno, pošteno, viteški... Biti hrabar na reči i na delu. To je bio Miroslav Lazanski. Poslednji pozdrav i saučešće porodici - napisala je na Instagramu i oprostila se od njega.

Podsetimo, ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u 71. godini u svom domu u Beogradu od, kako nezvanično saznajemo, posledica srčanog udara.

- Godinama sam bio član žirija za izbor za mis. Razmišljao sam jedno vreme da podnesem ostavku na tu poziciju, ali onda sam pomislio - kad je Tito mogao da do kraja života bude na čelu države, što ja ne mogu da dajem jednom godišnje svoj glas za mis. Država se raspala, ali lepota je večna, tako je i žiri večan - rekao je jednom prilikom u šali Lazanski, ali ozbiljno tvrdeći da njegov glas, jedan od jedanaest, skoro uvek pripadne plavoj lepotici. Prema njegovom ukusu - plavuše su bile ženstvenije.

U jednom od intervjua govorio je o načinu ishrane, kada je rekao da nema nikakve recepte za posebno zdravu hranu, i da jede normalno sve što se može kupiti u običnim samoposlugama ili na pijaci.

- Kod kuće jedem što supruga spremi, uglavnom kuvanu hranu sa mnogo povrća. Inače, moji obroci su prilično obilni, obožavam restovan krompir sa blitvom. Volim i svežu ribu - rekao je on tada.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track