NEVIĐEN SKANDAL USRED BEOGRADA! Supruga Aljbina Kurtija promovisala svoju knjigu (VIDEO)
Foto: Printscren Facebook

obratila se prisutnima

NEVIĐEN SKANDAL USRED BEOGRADA! Supruga Aljbina Kurtija promovisala svoju knjigu (VIDEO)

Politika -

Knjiga "Ideja slobode i samoopredeljenja" Rite Augestad Knudsen, supruge premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija, promovisana je danas u Beogradu!

Tim povodom Helsinški odbor za ljudska prava, koji je knjigu preveo na srpski jezik, organizovao je i razgovor na temu samoopredeljenja, prenosi Kosovo online navode Tanjuga.

Autorka, koja se putem zuma uključila na konferenciju, zahvalila je organizatoru na prevodu knjige i organizovanju razgovora na temu prava na samoopredeljenje.

U razgovoru su pored predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko učestovali direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Ðukanović.

Onlajn su se uključili direktor takozvanog Kosovskog instituta za istraživanja i razvoj Ljuljzim Peci, zatim profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nerzuk Ćurak i profesor Pravnog fakulteta u Podgorici Srđan Darmanović.

Knudsen je između ostalog rekla da očekuje da će se koncept samoopredeljenja, čije se značenje i koncept menjaju, vratiti u međunarodnu politiku.

Knjiga između ostalog, kako piše u uvodu, govori o tome kako su se značajne izjave u 20. i početkom 21. veka na temu "samoopredeljenja" odražavale na borbu koja se vodila oko međunarodnog značenja slobode i bile njen deo.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track