Najnovije vesti

PROVOCIRAJU GOLORUKE SRBE DVOGLAVIM ORLOM! Pogledajte sraman potez specijalaca na barikadama PRIZIVAJU VELIKU ALBANIJU (FOTO)
Foto: Facebook/Директно с Космета

kim

PROVOCIRAJU GOLORUKE SRBE DVOGLAVIM ORLOM! Pogledajte sraman potez specijalaca na barikadama PRIZIVAJU VELIKU ALBANIJU (FOTO)

Politika
12:05h

Protest Srba s KiM nezadovoljnih odlukom Prištine o zameni registarskih tablica sa srpskim oznakama i raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak ušao je u sedmi dan!

Noć na administrativnim prelazima, koji su već danima blokirani kamionima i teškim mašinama, protekla je mirno, ali je situacija i dalje napeta.

Dva aviona tipa "orao" proletela su jutros iznad Jarinja u dva kruga što je izazvalo veliku radost građana koji mirno protestuju zbog poslednje provokacije Prištine.

Nekih pola sata pre srpskih letelica prostor na kojem su raspoređeni specijalci policije i okupljeni Srbi nadletao je helikopter Kfora.

Nekoliko aviona Vojske Srbije juče je takođe u više navrata nadletalo Jarinje i Brnjak, a pojavila se i nepotvrđena informacija da je kolona tenkova krenula iz Raške ka administrativnim prelazima.

Rano jutros primećena je kolona vozila policije lažne države koja je prema informacijama medija sa KiM prošla kroz Zubin Potok na putu za Brnjak. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije albanskih specijalaca koji provociraju okupljene Srbe pokazivanjem dvoglavom orla koji simboliše takozvanu veliku Albaniju.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović počeli su jutros obilazak dela naših snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u Garnizonu u Raškoj i vojnoj bazi "Rudnica" odnosno na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track