03:58

POGLEDAJTE ZVERSKI NAPAD ROSU NA GOLORUKE SRBE! Ovako su pripadnici Specijalnih jedinica lovili srpski narod po Zvečanu

potresno

POGLEDAJTE ZVERSKI NAPAD ROSU NA GOLORUKE SRBE! Iz drugog ugla, kako su besomučno LOVILI srpski narod (VIDEO)

Politika -

Pripadnici Specijalnih jedinica ROSU upali su jutros u Zvečan i Severnu Mitrovicu i izvršili oružani napad u kom je ranjen Srbin Srećko Sofronijević, a povređeno je još deset osoba.

Zoran Milosavljević, naučni savetnik na Institutu za političke studije je gostujući u Usijanju na Kurir televiziji govorio o ovom zverskom napadu, a ustupio je i snimke gde se iz drugog ugla jasno vidi kako pripadnici Specijalnih jedinica ROSU "love" goloruk srpski narod.

03:58

POGLEDAJTE ZVERSKI NAPAD ROSU NA GOLORUKE SRBE! Ovako su pripadnici Specijalnih jedinica lovili srpski narod po Zvečanu

- Ovo je lov na Srbe, to je više nego jasno, a nereagovanje međunarodnih snaga im daje priliku da rade šta god žele, situacija je opasna, strane trupe nisu zaštitile narod, i zato imamo reakciju državnog vrha, nadamo se da će se oni zaustaviti i da neće morati da dođe do onoga što je predsednik rekao, ali nemamo zaštitu sa druge strane - rekao je Milosavljević u emisiji Usijanje.

Usijanje
foto: Printscreen Kurir Tv

Milosavljević je izneo i svoje mišljenje da iza ovog napada ne stoji samo Kurti.

- Iza ovoga ne stoji samo Kurti, ovo je opsežni napad na našu državu, cilj je zauzdati Srbiju, a bitno je da hladne glave ne damo manevarski prostor njima, zaštitićemo naš narod ali mora se raditi hladne glave - kaže Milosavljević.

Usijanje
foto: Printscreen Kurir Tv

Pored Zorana Milosavljevića, gost Usijanja bio je i Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM koji je istakao da ovakvo ponašanje kosovske policije zahteva hitnu istragu.

- Ponašanje kosovske policije zahteva hitnu istragu, ko je naredio da pucaju na narod, da se vidi ko je to, ko je pucao, trebali bi da insistiramo kod posrednika u dijalogu, Priština će se opirati, ali mi moramo, ne smete da pucate nigde u svetu na nenaoružane ljude. Suprodstavljanje nasilnim akcijama mora da bude jako organizovano, a Kurti veoma vešto sprovodi akcije, do granice, i navikava ljude da su njihove snage tamo, kaže Drecun.

02:34

Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM o opasnostima na severu Kosova

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:34

Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM o opasnostima na severu Kosova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track