03:02

PREDSEDNIK VUČIĆ DAN POSLE INCIDENATA NA KiM: Sve što misle da mogu da urade protiv Srba, neka probaju pa nek vide našu reakciju!

posle obilaska nemačke fabrike

PREDSEDNIK O UPADU ROSU I RAŠKI Sve što misle da mogu da urade protiv Srba, nek probaju pa nek vide kakva će biti reakcija Srbije!

Politika -

* Koliko god da mi je teško, ja znam šta je nama činiti. Mi ćemo zaštiti naš narod i tačka! Nadam se da to nikad nećete morati da vidite

* Šta god Albanci uradili, imaće podršku petorke! Nije ovo prvi put, tuđa je to pamet smislila a ne Kurti

* Juče su dugim cevima i oklopnim vozilima hapsili čokoladice, a nije im to bio cilj nego nasilje i provokacija Srba, dodao je Vučić

BEOGRAD - Šta god Albanci uradili, imaće podršku petorke! Nije im ovo prvi put... Tuđa je to pamet smislila a ne Aljbin Kurti. Juče su dugim cevima i oklopnim vozilima hapsili čokoladice, a nije im to bio cilj nego nasilje i provokacija Srba, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska nemačke fabrike u Pančevu.

Kad je reč o načinu na koji bi Beograd i centralna Srbija mogli konkretno da pomognu, Vučić je podsetio da im je ovo sedmi ili osmi upad na sever Kosmeta a da po aneksu potpisanom s NATO Priština nema nikakvo pravo da dolazi sa dugim cevima i oklopnim vozilima na Sever bez saglasnosti NATO-a i četiri gradonačelnika.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

- Jasno je da je reč o kršenju onog što je NATO potpisao ali i samog duha dijaloga - rekao je Vučić da je ovde posredi pokazivanje sile te dodao: Sve što sam imao da kažem juče, rekao sam.

- Sve što misle da mogu da urade protiv Srba, neka probaju pa nek vide kakva će da bude reakcija Srbije. Svi Srbi su to juče dobro razumeli. Kad ste kao zemlja saterani u ćošak kao pacov ostaje vam samo da se predate ili borite a za nas predaja nije opcija...

- Koliko god da mi je teško, ja znam šta je nama činiti. Mi ćemo zaštiti naš narod i tačka! Nadam se da to nikad nećete morati da vidite - zaključio je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

- Mi imamo podršku Rusije, Kine i nekoliko manjih zemalja... Juče su dugim cevima i oklopnim vozilima hapsili čokoladice, a nije im to bio cilj nego nasilje i provokacija Srba, dodao je Vučić.

Predsednik je ponovio i ono što juče već rekao povodom sastanka sa Srbima sa KiM u Raški da se svaki čovek danima, nedeljama, mesecima, ponekad i godinama, muči dok ne prelomi, dok ne donese odluku, a kad je donese, oseti nesvakidašnji mir i spokoj, jer znate da ste doneli ne najbolju, već jedinu moguću.

Kurir.rs/SĐP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja