07:29

ALBANCI MASOVNO GLASALI ZA SRPSKOG KANDIDATA! Kurti doživeo debakl na izborima NAPAD NA SRBE MU DOŠAO GLAVE

OSTVAREN ODLIČAN REZULTAT

ALBANCI GLASALI ZA SRPSKOG KANDIDATA: Kurti doživeo debakl na izborima NAPAD NA SRBE MU DOŠAO GLAVE

Politika -

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća AP KiM Zoran Anđelković ocenio je da je premijer lažne države Kosova Aljbin Kurti doživeo debakl na lokalnim izborima i da mu se obila o glavu politika zastrašivanja Srba.

- Drago mi je što su Srbi u ovolikom broju izašli na izbore. Proradio je srpski interes i ostvaran je odličan rezultat. Važno je naglasiti da se na ovim izborima odazvao i veliki broj Srba koji su privremeno raseljeni sa KiM. To je psihološki važno za Srbe koji su ostali da žive na KiM. Videli smo autobuse iz mnogih gradova Srbije - rekao je Anđelković u jutarnjem programu Kurir televizije i podsetio na prošle lokalne izbore na KiM kad su poništeni glasovi Srba koji su stizali poštom.

Anđelković
foto: Kurir televizija

Anđelković je naglasio da su Srbi pokazali veliku odgovornost. Posebno se osvrnuo na Obilić gde je srpski kandidat ostvario rezultat bolji od očekivanog što znači da je za njega verovatno glasao i veliki broj Albanaca.

- Učestvovali smo u 10 opština i svuda dobili apsolutnu većinu. Samo u Gračanici će biti drugi krug gde će učestvovati dva srpska kandidata. U Obiliću je čak kandidat Srpske liste treći prema broju glasova! Znači da su glasali u velikom broju za srpskog kandidata. Ne očekujem da će pobediti, ali to je rezultat masovnog izlaska na izbore - smatra Anđelković.

00:58

SRPSKOJ LISTI SEVER KOSOVA: Rekordna izlaznost na izborima severno od Ibra

Dodaje da je bilo važno da Albanci sa hiljadu glasova ne uzmu vlast u nekoj srpskoj sredini.

Anđelković
foto: Kurir televizija

- Pratio sam noćas albanske portale noćas. Izbori su završeni u 17 opština. Samoopredeljenje nigde nije odvojilo vlast. To je veliki poraz Kurtija i njegove politike. Čak je i Mimoza Kusari iz Đakovice ubedljivo poražena - rekao je Anđelković i dodao da je jedino neizvesno u Prištini.

Politika zastrašivanja Srba prema njegovim rečima nije prošla.

- Sve što Kurti radio mu se obilo o glavu. Može se dogoditi da u drugom krugu ne dobije nijednu opštinu. Od februara je izgubio veliki broj glasača. To pokazuje da politika zaoštravanja prema Beogradu i Srbima na KiM ne donosi rezultat ni na međunraodnom planu, a ni na KiM - rekao je Anđelković.

Anđelković
foto: Kurir televizija

Osvrnuo se i na dolazak Kristofera Hila na poziciju ambasadora SAD u Beogradu.

Hil je prijatelj sa sadašnjim specijalnim izaslanikom SAD za pregovore Beograda i Prištine. Očekujem da će učestvovati u pritisku da Priština ispuni ono što je potpisano u Vašingtonu - rekao je Anđelković.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:23

DR ELEK O STANJU RANJENOG SRBINA NA KOSOVU: Pored Srećka, povređeno još nekoliko desetina Srba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track