DIJANA HRKALOVIĆ TRI PUTA POKUŠALA DA SE UBIJE?! Neće moći da dobije samicu, sprovedena u grupnu sobu!
Foto: Zorana Jevtić

LABILNA!

DIJANA HRKALOVIĆ TRI PUTA POKUŠALA DA SE UBIJE?! Neće moći da dobije samicu, sprovedena u grupnu sobu!

Politika -

Bivša državna sekretarka MUP u prošlosti pokušavala da digne ruku na sebe, poslednji put tako što se očevim automobilom zakucala u ogradu mosta u Požarevcu, otkriva Kurir. Nameće se pitanje kako je uprkos tome prošla bezbednosnu proveru

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je od petka u Centralnom zatvoru u Beogradu, mogla bi da traži da posle karantina u Bačvanskoj bude u samici i ne deli prostor sa drugim pritvorenicama, ali je, kako izvor Kurira otkriva, malo verovatno da će joj to zbog njene prošlosti biti odobreno! Hrkalovićka je, navodno, u mladosti čak tri puta pokušala da se ubije!

Nameće se pitanje kako je uprkos tome uopšte prošla bezbednosnu proveru prilikom dolaska u MUP.

- Hrkalovićeva je u petak sprovedena u grupnu, takozvanu ćeliju karantina, kroz koju zbog koronavirusa prolaze svi novopridošli u pritvor. Posle dve nedelje ona će biti prebačena u regularnu ćeliju. Kao i drugi, i ona ima mogućnost da traži da boravi u samici, u koju se inače pritvorenici smeštaju po kazni. Međutim, uprava zatvora na te zahteve ne odgovara pre nego što se sa onim ko to traži ne obave razgovori. Naime, ukoliko se proceni da postoji opasnost da bi neko mogao da digne ruku na sebe, njemu se ne izlazi u susret da sam boravi u ćeliji - kaže sagovornik Kurira i objašnjava da se u samicu u principu ide po kazni i da zbog toga upravu zatvora uvek zanimaju razlozi zbog kojih neko želi da se izoluje i odluke se ne donose olako.

Dijana Hrkalovic
foto: BETAPHOTO/MUP SRBIJE/

Procena

Upravo u tome i leži glavni razlog, kako navodi, što Hrkalovićeva neće moći da bude sama u četiri zida.

- Ono što je poznato je da je navodno pokušala čak tri puta sebi da oduzme život. Poslednji put kad je bila na završnoj godini studija, sela je u očev automobil i zakucala se u ogradu mosta u Požarevcu. Na njenu sreću, otvorio se vazdušni jastuk i spasao je sigurne smrti - otkriva malo poznate detalje iz života bivše državne sekretarke izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, s obzirom na ove epizode iz njene mladosti, malo je verovatno da će se komandiri i lekari saglasiti da je bezbedno da je ostave samu..

- Boravak iza rešetaka joj sigurno neće lako pasti jer je ona poznata i već se o njenim golišavim fotografima u novinama uveliko priča u najvećem pritvoru u zemlji. Poznato je da pritvorenici imaju pravo da se pretplate na dnevnu štampu i da gledaju televiziju. Nema sumnje da ne postoji pritvorenik koji već ne zna da imaju novu komšinicu. Nekoliko osumnjičenih za to da su bili pripadnici klana Veljka Belivuka nalaze se u istoj zgradi, uključujući i Slađanu Sekulić, jedinu ženu koja je optužena da je bila član te kriminalne grupe - dodaje naš sagovornik.

„Zatvorski radio“

Slavili hapšenje uz „Dijana, ljubavi“

Iste večeri kad je Dijani Hrkalović određen pritvor i ona sprovedena u Centralni zatvor, na takozvanom zatvorskom radiju oni koji je krive za svoj progon poručili su pesmu bivšoj državnoj sekretarki.

- Gotovo u svim zatvorima i pritvorima u Srbiji sluša se radio-stanica na kojoj uz pesme idu poruke porodice, prijatelja, devojaka za one iza rešetaka. Po istom receptu kao što su Belivuku u danima hapšenja poručivane različite pesme, kako one podrške tako i one koje su bile prozivke, za Dijanu je naručena pesma „Dijana, ljubavi“, i to od onih kojima se u prethodnim godinama zamerila i koji su, po svemu sudeći, slavili njeno hapšenje - otkriva izvor Kurira.

Procedura

Dijana Hrkalović, međutim, neće moći da se sreće s muškarcima, osim u prolazu - u hodniku ili tokom eventualnog sprovođenja do lekara ili zbog poseta, kad joj budu odobrene.

- Međutim, čak i da joj bude odobrena samica, druge pritvorenice će morati da sreće u šetnji, odnosno dok bude koristila pravo da izađe dva sata dnevno na svež vazduh. Svakako joj neće biti lako, jer svi znaju da je vedrila i oblačila u policiji, ali i podzemlju - dodaje sagovornik Kurira.

Podsetimo, nekad prva dana srpske policije osumnjičena je za trgovinu uticajem - na teret joj se stavlja da je naložila da ključni dokazi koji su Belivuka i Miljkovića dovodili u vezu sa ubistvom Vlastimira Miloševića na šinama u centru Beograda budu uništeni. Zbog nedostatka dokaza, Belivuk i Miljković su 2018. oslobođeni optužbi. Međutim, 4. februara su uhapšeni kao organizatori kriminalne grupe koja je počinila šest, dotad otkrivenih, brutalnih ubistava u kući u Ritopeku.

Proširenje optužbi

Policajci svedoče protiv Hrkalovićeve

Kako je Kurir pisao, očekuje se da uskoro bude novih proširenja optužbi protiv bivše državne sekretarke.

- Prikupljaju se novi dokazi i to da je direktno naručila najmanje dve likvidacije - ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i Vladimira Popovića Popa. U toku su saslušanja i vezana za druge zloupotrebe resursa MUP, čije je pripadnike koristila za kriminalne aktivnosti. Mnogi od njih, suočeni sa optužbama i dokazima, pokazuju spremnost da progovore o svemu što se radilo i da raskrinkaju kriminalnu hobotnicu s Dijanom na čelu - kaže izvor Kurira.

Dragoslav Miša Ognjanović, Vladimir Popović Pop
foto: Marina Lopičić

Preti mu osam godina robije

Podignuta optužnica protiv Gorana Papića

Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Goran Papić
foto: Printscreen

Podsetimo, Papić se sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, to jest zahtevao je od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Marku Miljkoviću, koji je s Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge i držanje oružja. Za krivično delo trgovina uticajem zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

štampano izdanje 20.10.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

KURIR POKLANJA IKONE S LIKOVIMA SRPSKIH PATRIJARHA! Sutra poklon ikona s likom PATRIJARHA GAVRILA i dodatak oglasnik Sasomange.rs

Sasomange
foto: Kurir

Dnevne novine Kurir poklanjaju IKONE S LIKOVIMA SRPSKIH PATRIJARHA! U sredu, 20. oktobra, dobićete IKONU S LIKOM PATRIJARHA GAVRILA u zlatotisku i dodatak SASOMANGE.RS - oglasnik za sve što tražiš u Srbiji!

Patrijarh srpski Gavrilo V (po rođenju Đorđe Dožić; Donja Morača, 17. maj 1881 – Beograd, 7. maj 1950) je bio 41. Patrijarh Srpske pravoslavne crkve.

Vodio je srpsku crkvu u razdoblju Drugog svetskog rata.

Godine 1905. upisao je Bogoslovski fakultet Atinskog univerziteta, kao državni pitomac Srbije. Diplomirao je 1909, a nešto kasnije i doktorirao na ovom fakultetu. Posle toga postavljen je za sekretara srpskog manastira Hilandara u Svetoj gori, odatle odlazi na mesto srpskog predstavnika u Carigradskoj patrijaršiji. Tu je izbran za mitropolita raško-prizrenskog 1. Decembra 1911 godine. Posle završetka Balkanskih ratova, preimenovan je u mitropolita i arhiepiskopa pećkog.

Na patrijaršijskom tronu nasledio je patrijarha Varnavu 1938. godine .

Po završetku rata, Patrijarh Gavrilo se zbog nove vlasti ne vraća odmah u zemlju, nego tek nakon pregovora. Arhijerejski Sinod je 14. jula 1945. godine preko Ministarstva unutrašnjih poslova DFJ uputilo pismo patrijrhu u kome ga moli da se što pre vrati u otadžbinu. Odmah po dolasku preuzeo je sve dužnosti i sazvao vanredno zasedanje Svetog arhijerejskog sabora, da bi se razmotrila novonastala situacija .

Kao drugi poklon dobićete Sasomange.rs oglasnik na 32 strane sjajnog papira gde ćete pronaći mnogo sadržaja, kao i veliki broj najrazličitijih oglasa.

Sasomange oglasnik je jedno mesto na kom ima sve! Kupite ili prodajte stan, kuću, plac, garažu, automobil, telefon, televizor, mikser, muzički instrument, nameštaj...

Ukoliko želiš da se oglašavaš unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktiraj prodaju na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedi svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange je onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija. Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track