TADIĆ ISPROZIVAO ĐILASA, JEREMIĆA I LUTOVCA: Nemaju ekskluzivno pravo ni na šta, njihov kandidat nije zajednički cele opozicije
Foto: Nikola Anđić, Zorana Jevtić, Beta/Miloš Miškov, Marina Lopičić

opet leti perje

TADIĆ ISPROZIVAO ĐILASA, JEREMIĆA I LUTOVCA: Nemaju ekskluzivno pravo ni na šta, njihov kandidat nije zajednički cele opozicije

Politika -

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić udario je na nekadašnje stranačke kolege i poručio da je Demokratska stranka, na čijem je čelu nekada bio, od 2012. bila talac njihovih interesa.

On je isproziva lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, aktuelnog predsednika demokrata Zorana Lutovca i predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića.

- Dosta sam ćutao o stvarima u DS. Demokratska stranka je 2012. godine postala talac vrlo određenih pojedinaca i njihovih interesa - izjavio je Tadić.

Kako je precizirao, birači ne mogu verovati "onima koji su se odrekli svega što su do juče bili".

- Ne mogu verovati onima koji govore jedno, a rade drugo - rekao je Tadić.

Osvrnuo se i na ideju da pomenuti trojac izabere predsedničkog kandidata ispred cele opozicije.

- Nemaju Đilas, Jeremić i Lutovac ekskluzivno pravo ni na šta i notorna je neistina da bi njihov eventualni kandidat za predsednika bio zajednički kandidat cele opozicije - odbrusio je Tadić.

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da nije tajna da su stranke i političari na srpskoj opozicionoj sceni međusobno u jako lošim odnosima, i da, ni pojedinačno ni zajednički, nemaju nikakve ideje, političke platforme ili vizije, već samo želju da na neki način dođu na vlast, što se već dugo čini kao nedostižan cilj.

- U ovoj situaciji, Tadićeve reči zvuče istinito, s tim što ih treba primeniti na sve političare koji su nekada bili na vlasti, a sad su u opoziciji. Ljudima koji svojim biračima ne nude ništa osim konstantnih napada na vlast, ali i međusobnih svađa i optužbi, zaista ne može da se veruje, a to pokazuju i njihovi konstantno i kontinuirano loši rejtinzi - smatra Vukoičić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track