DIJANA GLUMILA SIROTINJU! Hrkalović prijavila da nema stan i da vozi stari punto, a živela u LUKSUZU I VOZILA PORŠE!
Foto: Privatna Arhiva, Beta/MUP Srbije, Profimedia

sRAMOTA

DIJANA GLUMILA SIROTINJU! Hrkalović prijavila da nema stan i da vozi stari punto, a živela u LUKSUZU I VOZILA PORŠE!

Politika -

Bivša državna sekretarka uhvaćena u prevari - u prijavi imovine Agenciji za sprečavanje korupcije očigledno je sakrila svoj imetak

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, koja se trenutno nalazi u pritvoru zbog sumnje da je trgovala uticajem, godinama se u javnosti predstavljala kao osoba koja nema stan i ušteđevinu, živi samo od plate i vozi prastari "punto", dok je zapravo živela na visokoj nozi u luksuznom stanu i vozila se "poršeom"!

Ona je, naime, u imovinskoj karti, koja je javno dostupna na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, godinama prijavljivala samo platu, koja je u MUP išla od 82.000 dinara, da bi kasnije, kad je postala državna sekretarka, porasla na 170.000 dinara. Kada je reč o vozilima, ona je jednom prijavila da ima automobil, i to "fijat punto" iz 1995. godine. Nekretnine nijednog momenta nije prijavila u imovinskoj karti.

Dijana Hrkalović
foto: Kurir, Printscreen/Instagram

S druge strane, poslednjih nedelja isplivali su brojni podaci o njenoj imovini, koji pokazuju da je živela u luksuzu, da ima veliku ušteđevinu, te da je vozila skupocene automobile, među kojima je "porše" s njenim inicijalima HD na registarskim tablicama. Fotografiju "poršea" njen otac Dane Hrkalović i dan-danas drži na profilu na Vajberu.

Kada su policajci pre desetak dana izvršili pretres njenog stana, zatekli su skupoceni italijanski nameštaj, pa čak i saunu, ali i fontanu na terasi. U stanu se nalazi i sef, u kojem je nađeno 100.000 evra u kešu. Kod sebe je imala i pištolj i pancir-prsluk.

Dijana Hrkalović, Vladimir Popović Pop, ubistvo
foto: Marina Lopičić, Nemanja Nikolić, Beta/Dragan Gojić

Inače, tokom ove godine često je postavljala i fotografije na Instagram, na kojima se videlo u kakvom luksuzu živi.

Profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka i nekadašnji član Agencije za sprečavanje korupcije Zoran Stojiljković kaže da je Hrkalovićka, kao i svi drugi bivši državni funkcioneri, bila u obavezi da i dve godine nakon odlaska s funkcije prijavljuje promene imovinskog stanja, što očito nije slučaj.

- U odnosu na prijavljene prihode i troškove ima prostora da se krene u istragu porekla novca, jer ako nema dokaze i prijave za imovinu, očito da je u ozbiljnom problemu i da je vrlo moguće koruptivno delovanje. Takođe, u ovakvim slučajevima postoji i mogućnost konflikta funkcija ili nekog konflikta interesa - navodi Stojiljković za Kurir.

Zoran Stojiljkovic
foto: Printscreen/Youtube

Dodaje da se u ovakvim slučajevima često pojavljuje poteškoća da se dokaže da je imovina srazmerna prijavljenim prihodima:

- To se najčešće i sazna kad ljudi padnu s vlasti.

Ekipa Kurira/ Foto/Source:Beta/Miloš Miškov, Privatna arhiva

Bonus video:

06:53

GRAĐANI U STRAHU: Posle ubistva porodice Đokić meštani se zaključavaju i retko izlaze iz domova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track