11:23

ZAŠTO MI JE BAČENA BOMBA NA KUĆU?! Mirković otkrio ŠOK DETALJE sukoba sa Dijanom: Stefanoviću tepala LJUBAVI dok mi je pretio

ISPOVEST

ZAŠTO MI JE BAČENA BOMBA NA KUĆU?! Mirković otkrio ŠOK DETALJE sukoba sa Dijanom: Stefanoviću tepala LJUBAVI dok mi je pretio

Politika -

Saša Mirković, jedan od najuspešnijih srpskih menadžera i producenata, tvrdi da je trpeo pritiske od strane ministra odbrane Nebojše Stefanovića i nekadašnje državne sekretarke MUP Srbije Dijane Hrkalović.

Sve je prema Mirkovićevim rečima počelo januara 2012. godine, kad je na njegovu kuću u Beogradu bačena bomba, ali kako navodi pretnje se nisu zaustavile ni na tome, te je i njegov sin trpeo razne neprijatnosti u srednjoj školi.

Saša Mirković
foto: Nemanja Nikolić

Mirković, tadašnji narodni poslanik, odlučio je da zakaže sastanak sa Stefanovićem, koji je u to vreme bio ministar policije, kako bi prijavio pretnje i dobio odgovor zbog čega je bačena bomba na njegovu kuću. To je bio prvi put da se susreo sa Dijanom Hrkalović.

- Sin je završio srednju školu, prošao je kroz težak period. Doživljavao je neprijatnosti u školi. To je bio napad političke mafije na čijem čelu je bila Hrkalovićka i Nebojša Stefanović. Saznao sam to tako što sam otišao da prijavim pretnje i da vidim zašto mi je bačena bomba na kuću. Najavio sam se Nebojši kao narodni poslanik, otišao sam ujutru, sačekala me je Dijana Hrkalović na ulazu i odvela kod nje u kancelariju. Bio sam tad sa jednim svojim prijateljem. Onda je došao Stefanović u kabinet i počeo da priča o svojoj crnoj svesci gde je bilo zapisano ko mu je šta uradio loše a ko dobro. Meni je rekao da sam više na lošoj strani, mislim da su oni od tog trenutka krenuli da spremaju udar na Vučića i mislim da se to posle i pokazalo kao tačno. Taj sastanak je bio kratak i vrlo bezobrazan, sa gornje distance, Hrkalovićevu tada nisam ni poznavao jer ništa nije značila u SNS-u, ona je Stefanovića nazivala "ljubavi". Imam i svedoke, ne pričam laži - prisetio je Mirković u emisiji Sceniranje na Kurir televiziji.

Saša Mirković
foto: Nemanja Nikolić

Mislio je tada da nema čega da se boji, dok nije doživeo neprijatnost da svega nekoliko sati od sastanka u zgradu Skupštine grada uleti SBPOK.

- Tad nisam ništa pomislio, nego sam posle doživeo da je u zgradu skupštine ušao sbpok bez naloga, odmah par sati nakon što sam ja izašao iz MUPa. Ja sam nakon toga zato što nisam želeo da drugi ljudi doživljavaju neprijatnosti, a i video sam da trenutno nije situacija da se rešava bilo kakav konflikt podneo ostavku. Smetao sam Nebojši i Dijani. Video sam to, a zašto sam im smetao ja ne znam, možda zato što sam uvek imao korektan odnos sa Vučićem i imali smo odnos pun poštovanja. Kad sam razgovarao sa ljudima posle o Dijani, saznao sam sve najgore i jeste postojao taj njen odnos sa kriminalcima i ubicama. Vulin se bori koliko može, ali MUP nije još uvek očišćen - ispričao je Mirković.

Saša Mirković
foto: Nemanja Nikolić

Da pritisci nisu prestali, Saša kaže, govori i to da je skoro imao posetu od "lažnog generala" kome nije želeo da otkrije identitet. "Lažni general" pokušao je koristeći službeni položaj da uceni Mirkovića.

- Imao sam skoro posetu jednog lažnog policijskog generala, oni vole da mešaju estradu i politiku, estradu i policiju, policiju i kriminal, policiju i politiku. Ako ste kriminalac, ne možete da budete policajac. Mnogi od tih policajaca vole da rade sve ostalo sa strane i da se bave tuđim poslovima. Nazvaću tog lažnog generala XY, on je u vezi sa jednom poznatom estradnom pevačicom. Ja se sa njim nisam zakačio, ali desilo se to da čovek voli da se meša u producentski posao. Misli da svoju značku može da koristi i u privatne svrhe. Službena značka je za službene radnje. Jednog dana ću reći ko je to. Svašta je tražio, to ne znači da to može i da dobije. Mene se plaše samo neradnici - rekao je producent

Saša Mirković
foto: Nemanja Nikolić

Mirković je naglasio da trenutno nije momenat da otkrije identitet "lažnog generala", ali je najavio da kada bude pravo vreme, da će to uraditi na Kurir televiziji.

Kurir.rs/M.Lekić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:48

JOVIĆ BRUTALNO MUČEN PRE SMRTI: Kolega otkrio detalje o inspektoru koji je uhapsio Velju Nevolju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track