SUMNJIVO! Aktivistkinja protesta pokušala da sakrije da primaju novac od Rokfeler fondacije! ZAŠTO KRIJU DA IH FINANSIRAJU STRANCI
Foto: FONET Aleksandar Barda

padaju maske

SUMNJIVO! Aktivistkinja protesta pokušala da sakrije da primaju novac od Rokfeler fondacije! ZAŠTO KRIJU DA IH FINANSIRAJU STRANCI

Politika -

Demokratska Srbija je valjda do sada toliko puta pokazala da su građanski protesti tekovina kojoj niko, pa ni razne vlasti protiv kojih su uglavnom bili usmereni, ne može da stane na put dokle god ne ugrožavaju slobodu drugih ljudi, onih koji im se, iz različitih razloga, nisu priključivali.

Poslednje blokade saobraćajnica, auto-puteva i mostova, koje je organizovala inicijativa "Kreni-promeni", bile su sve suprotno od građanskog protesta, jer su u njima građani brutalno (zlo)upotrebljeni za nekakav rušilački pohod u kojem je trebalo naneti štetu radi štete i drastično ugroziti slobodu kretanja. I sve to bez jasno izrečenog cilja. Jer, ni dan nakon protesta niko jasno ne zna koji su tačno zahtevi organizatora. A šteta je velika. I trpimo je svi.

O motivima organizatora, pak, govore podaci. Do sada u javnosti prilično anonimna grupacija „Kreni-promeni" dobila je finasijska sredstva od Rokfeler fondacije, što se jasno vidi na zvaničnoj strani fondacije. Odjedanput, "Kreni-promeni" postaje inicijator ovih akcija blokade širom Srbije.

Rokfeler
foto: screenshot

Aktivisti "Kreni-promeni" zdušno se trude da finasije iz Rokfelerovog fonda ostanu izvan javnosti Srbije, pa je tako jedna od njih Maja Stanišić u jednoj prepisci na društvenim mrežama pokušala da sakrije da primaju novac iz inostranstva. Jedan od tviteraša postavlja pitanje "Zašto ste vi na platnom spisku Rokfeler fondacije? Da li vas to oni finansiraju. Molim odgovor", a aktivistkinja izbegava odgovor već traži dokaz o toj tvrdnji, čime jasno pokusava da sakrije činjenicu da se "Kreni-promeni" finansira iz inostranstva.

Kurir je kontaktirao "Kreni-promeni" s pitanjima o donacijama, pravdanju dobijenih donacija, te o tome kakve su im obaveze prema donatorima, ali odgovore još nismo dobili.

Rokfeler
foto: screenshot

Niko nije protiv protesta, ali onih mirnih, koji ne ugrožavaju slobode drugih. Pitanje je i šta bi bilo da sutra i antivakseri ili bilo ko drugi odluči da blokiraju mostove. Da li bi i njih podržavli ovi koji su juče protestovali samo zato što sui se i oni pobunili.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track