PREDSEDNIK VUČIĆ POZVAO NA UZDRŽANOST: Ne treba niko da se sveti tom batinašu, a državni organi neka rade svoj posao
Foto: TV Pink Printscreen

napadač na bageristu u šapcu pušten na slobodu

PREDSEDNIK VUČIĆ POZVAO NA UZDRŽANOST: Ne treba niko da se sveti tom batinašu, a državni organi neka rade svoj posao

Politika -

Dragan Milovanović Crni, koji je u subotu napao i pretukao bageristu u Šapcu, pušten je da se brani sa slobode manje od 48 sati od privođenja zbog incidenta na protestima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom današnjeg obilaska radova na infrastrukturnim projektima u Moravičkom okrugu, pozvao je građane na uzdržanost.

- Tužilaštvo i sudije su oni postavljali 2009. godine. Znam da će većina u Srbiji reći da žuti ološ još vlada, ali polako... Siguran sam da će sve da bude po zakonu. Pozivam većinu u Srbiji na uzdržanost, moja molba za sve te pristojne ljude je da ne preduzimaju ono što je manjina radila. Ne treba niko da se sveti tom batinašu, a državni organi neka rade svoj posao - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik je takođe posavetovao policiju da puste demontrante se dok ne ugrožavaju živote drugih ljudi i institucije.

Vučić je za Milovanovića, koji je zaustavio bager na protestima u Šapcu i kome nije određen pritvor rekao da "Bog ne bi razumeo ko oko čega protestuje".

- Pretučen je čovek koji nije kršio nijedan zakon i kretao se putem kojim ima pravo da se kreće. Kretao se veoma sporo ne ugrožavajući nikoga, iako su oni koji su bili na putu bili tu nelegalno i kriminalno. Tog čoveka su izubijali i nalazi se u bolnici. Reč je o gospodinu Prokiću. Ima teške telesne povrede. Mogli ste da vidite kako za Rokfelerove pare Srbi moraju da dobijaju batine. Može tužilaštvo da traži ili ne traži pritvor, to je jedna stvar, a kako će sud odlučiti to je druga stvar. Pretpostavljam da se tužilaštvo rukovodilo time da nisu potrebni svedoci jer je viđeno šta se dogodilo. Ko ste vi da sprečavate ljudima da idu na politčke skupove? Ko ste vi da sprečavate poštene i normalne ljude da idu bilo gde, imate pravo da idete gde hoćete? Ko ste vi da mi ne date, gde to piše, po kom Ustavu? - rekao je Vučić napomenuvši da su Zelenovićevi kriminalci maltretirali građane Srbije.

- Tužilaštvo je zbog toga pretpostavljam pustilo batinaša iz pritvora, jer svima je jasno šta se desilo. To su bili Zelenovićevi batinaši, mi smo žuta elita. Gde piše u zakonu da možete nekom da preprečite put - rekao je Vučić.

Patrijarh Porfirije
foto: Printscreen

Inače, oglasio se i patrijarh SPC Porfirije, koji je apelovao na mir. On kaže da je sa tugom pratio "kako su među nama, pripadnicima istog naroda, ali i građanima Srbije, nezavisno od toga kom narodu pripadaju, izbili fizički sukobi". Kako je rekao, moramo znati da nemiri, ma koliko hteli da donesu mir, neumitno proizvode nove i nove nemire.

- Mogu samo da molim sve, da apelujem, da čuvamo jedni druge, a ne da se bijemo. Svako je svakome potreban. Ne možemo jedni bez drugih. Svako da poštuje svakoga, na to nas Bog poziva - naglašava patrijarh.

(Kurir.rs)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track