ISPLIVALA FOTOGRAFIJA IZ MRKINE PROŠLOSTI: On sedi u kabinetu, a na radnom stolu njena slika iz mladosti, gleda ga i smeši se FOTO
Foto: Ana Paunković, Nikola Anđić

sahranjen socijalista milutin mrkonjić mrka

ISPLIVALA FOTOGRAFIJA IZ MRKINE PROŠLOSTI: On sedi u kabinetu, a na radnom stolu njena slika iz mladosti, gleda ga i smeši se FOTO

Politika -

BEOGRAD - Poznati socijalista Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS i nekadašnji ministar, sahranjen je juče u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u centru Beograda.

Na sahranu je juče došla da se od njega poslednji put oprosti i supruga Dragana Daša Mrkonjić, s kojom godinama nije živeo u zajednici ali se od nje nikada nije razveo. Njih dvoje su ostali u prijateljskim odnosima, ispoštovao ju je do kraja i jedno drugom su bili od pomoći kad god je trebalo.

Milutin Mrkonjić, Mrka, Daša Mrkonjić, Dragana Daša Mrkonjić, avg 2016, Dado Đilas dozvolio korišćenje ove fotografije
foto: Petar Lazović

U međuvremenu je isplivala i fotografija iz Mrkonjićeve prošlosti na kojoj se vidi slika njegove supruge Daše koju je držao u kabinetu, na radnom stolu.

Na Novo groblje ju je juče dovela porodica, a sahranu je jedva izdržala na nogama. U braku s Mrkom bila je tri decenije, a u Aleji juče je samo kratko prokomentarisala da je tužna.

DAŠA MRKONJIĆ DOŠLA NA GROBLJE, CRVENOM RUŽOM ISPRATILA SUPRUGA NA VEČNI POČINAK: Jedva stajala, porodica je dovela FOTO, KURIR TV

Od Milutina Mrkonjića juče se oprostila i pevačica Ana Bekuta, sa kojom je političar u ljubavi proveo poslednjih 10 godina života. Uz Anu su sve vreme bili sin Igor i unuci Sonja i Branko. Partnerka Ana Bekuta bila je uz njega do poslednjeg trenutka i svakodnevno ga je obilazila na klinici. Njih dvoje su bili u ljubavi 10 godina.

Milutin Mrkonjić preminuo je 27. novembra u 80. godini.

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

ORDENJE ORED ODRA: Milutin Mrkonjić biće sahranjen bez VERSKIH OBELEŽJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track