00:20

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao u Gornje Nedeljice

RAZGOVOR SA GRAĐANIMA

PREDSEDNIK VUČIĆ U SRCU JADRA: Posetio Rosiće iz Gornjih Nedeljica! Za one koji su brinuli da li ćemo da stignemo STIGLI SMO

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trenutno se nalazi u srcu Jadra, između mesta Korenita i Terzića, dok je ranije obišao radova na mostu na Savi, gde je razgovarao sa radnicima.

Vučić posetio je i domaćinstvo Živadina i Dare Rosića i njegove porodice, a među prvima ga je pozdravio unuk Laza, koji je hteo da se slika sa njim. Domaćin mu je pokazao gde je planirano kopanje u sklopu projekta Jadar, na 250 metara od kuće.

- Hvala vam na dočeku, i hvala na gostoprimstvu - rekao je predsednik domaćinima.

- Srećan sam što Vas vidim i mnogo Vam je lepo ovde. Hvala Vam na dočeku i gostoprimstvu. Predsednik Vučić posetio je mnogočlanu porodicu Rosić u Gornjim Nedeljicama, dočekao ga je najmlađi član, mali Laza - napisao je Vučić na svom "buducnostsrbijeav".

Predsednik se upoznao sa svim članovima porodice i porazgovarao o njihovom domaćinstvu, ali i rekao da kažu probleme koje imaju kako bi on mogao da im pomogne.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot pink tv

Predsednik Vučić razovara trenutno sa porodicom iz mesta Korenite, kako bi uvideo njihove probleme.

- Ta je to što treba novo da se uradi? - upitao je nekoliko puta, kako porodicu tako i meštane.

- Za one koji su se brinuli da li ćemo stići evo stigli smo. Ovde smo sada izgradili novi put. Srećan sam zbog toga, ovo je važno mesto spajanja u srcu Jadra. Stigli smo. Sada ostaje samo da razgovaram sa narodom, da vidimo sve potrebe. Sada radimo taj magistralni gasovod Valjevo - Loznica. Mi moramo civilizovano da razgovaramo - rekao Vučić.

- Korenita je ključno mesto. Ona je mesto spajanja i raskrsnica. Za one koji su brinuli da li ćemo stići, stigli smo. Sada ostaje da razgovaramo sa narodom, o svim njihovim potrebama, i o gasovodu - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/TV Pink

On kaže da je njegova namera da civilizovano razgovara sa ljudima, a ne jezikom ulice ili nasiljem.

Vučić je odgovorio i na pretnje Save Manojlovića, koji je tražio ukidanje već potpisanih zakona.

- On kaže ako ja ne ukinem zakon o referendumu, a meni ne pada na pamet da ukidam, već sam ga potpisao. Neće Srbiju voditi ni Rokfeler ni Manojlović, osim ako ne pobede na izborima - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink

On ističe da ulica nikada neće voditi politiku Srbije, i da su se namerili na pogrešnog čoveka ako misle da će nešto postići pretnjama.

- Još jedanput se postavlja pitanje. Ljudi, vi ste uzeli pare, i sada pozivate na proteste protiv onih koji nisu to radili. Tu pričam o Đilasu i njegovima. Ima tu divnih ljudi, ali to nisu oni sa Vračara, pošto njih to ne zanima. Njih zanima samo njihov biznis i da zgubidane po kafićima - kazao je predsednik.

Oblilazak mosta na Savi

- Sad gledam, mislim da divno izgleda i mislim da je neverovatno. Bili smo pre 6 meseci, neverovatan napredak. Ono što je za ljude važno jeste to da ćemo moći krajem sledeće nedelje da idemo preko njega. Nalazimo se na mostu preko Save, na dva kilometra je glavni most, gde su batinaši tukli ljude pre sedam dana i hvalili se time - rekao je Vučić i dodao da se ovde gradi novi autoput Ruma - Šabac koji će biti otvoren za godinu i po dana - rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

- Imamo sve veći broj stranaca koji rade, Indijaca, Bangladeštanaca, Turaka, za druge poslove i Filipinaca - prokomentarisao je predsednik i dodao:

- Srce vam treperi, milina kada vidite kako rade ovi kranovi, kako se gradi u našoj zemlji sve što nekada nismo ni sanjali.

Na pitanje zbog o Rio Tintu i protestima, Vučić je rekao da danas ide u Gornje Nedeljice.

- Danas idem da razgovaram sa ljudima, biću spremam to je za mene najvažnije. Poneo sam i vreću sa spavanje, koliko god da kažu čekaću, idem da rešavam probleme. Ako neko hoće da se bavi politikom i politikanstvom to uvek možemo. Đilas uzeo pare od Rio Tinta, tih 700 i nešto hiljada evra, sad ne razumem, treba mi da uzmemo pare ili treba da budemo isti kao oni? Nisam baš sasvim shvatio. Naše je da idemo sa ljudima koji su iskreno zabrinuti, a i iza kojih ne stoji Vračarska ili inostrana politika - naveo je predsednik.

Aleksandar Vučić
foto: screenshot Pink tv

Na odluku da ne ide helikopterom do Gornje Nedelice, a da je najavljeno da će ga zaustaviti, on je rekao:

- Neće da me zaustave, kažu da će da me blokiraju u selu da ne izađem iz sela. Kažem poneo sam vreću za spavanje čekam ih na razgovoru. Naš posao je da gradimo mostove, ne da blokiramo - rekao je Vučić.

Kako je prethodno najavljeno, predsednik bi od 15 sati trebalo da razgovara sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja, u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija "Rio Tinto".

Vučić je pozvao isključivo građane tih sela da prisustvuju skupu i nije pozvao svoje pristalice iz Loznice, Krupnja ili bilo kog dela Srbije da dođu na skup.

(Kurir.rs)

Bonus video:

40:53

USIJANJE 16.11.2021. ŠEŠELJ I SAMOFALOV: OPOZICIJA NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track