MOGUĆA PROMENA NAČINA ČUVANJA VUČIĆA, ALI I RESTRIKCIJA KRETANJA! Svi u pripravnosti, kompletno obezbeđenje pod DETALJNOM ANALIZOM
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen

POLITIKA

MOGUĆA PROMENA NAČINA ČUVANJA VUČIĆA, ALI I RESTRIKCIJA KRETANJA! Svi u pripravnosti, kompletno obezbeđenje pod DETALJNOM ANALIZOM

Politika -

Ukoliko se ustanovi da je tu bilo propusta koji bi omogućili da se atentat izvede, menjaće se procedura obezbeđivanja šefa države, a svakako će ono i brojčano biti pojačano, objašnjavaju stručnjaci

Nakon informacija iz Evropola da je pripreman atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića za prvu polovinu februara, i to na javnom skupu, snajperom ili izazvanom saobraćajkom u kojoj bi presreli njegovu kolonu, obezbeđenje šefa države biće detaljno analizirano, a vrlo moguće i izmenjeno u skladu s procenom nadležnih službi!

Ovo za Kurir kaže profesor na Fakultetu za bezbednost i narodni poslanik Zoran Dragišić.

- Nakon ovih saznanja koja je izneo i Evropol, a u kojima se do detalja navode planovi u vezi sa potencijalnim atentatom na predsednika Vučića, najpre će analitičari koji rade u službi koja je zadužena za bezbednost predsednika, pre svega Kobre, analizirati apsolutno sve detalje koji su do sada poznati. Ukoliko se ustanovi da je bilo propusta u samom obezbeđenju predsednika, te da je to bio način da se atentat izvede, onda će se menjati procedura obezbeđenja Vučića. Ukoliko se pak pokaže da u tom pogledu ne postoje nikakve manjkavosti, onda će njegovo fizičko obezbeđenje biti brojčano pojačano, a sigurno će uslediti i neke restrikcije u kretanju predsednika - navodi Dragišić.

Zoran Dragišić
foto: Beta/Medija centar

On ukazuje da to zavisi od procene rukovodilaca koji su zaduženi za bezbednost predsednika države.

- Postoje tačne procedure, ali one su tajne. No, ne sumnjam u njih uopšte, to su vrhunske službe i profesionalci koji brinu o predsednikovom obezbeđenju - zaključio je Dragišić.

Opasan naum

Da je izvesno da će službe bezbednosti pojačano brinuti o bezbednosti predsednika, smatra i advokat Svetozar Vujačić, koji za Kurir poručuje da je tačno da već duži period postoje ozbiljne namere da se Vučić likvidira.

Svetozar Vujacic
foto: Zorana Jevtić

- Ni najmanje ne sumnjam u postojanje planova da se Vučić ubije. Podsećam da je ozbiljna namera postojala još prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, jer je zbog same lokacije - plato je na čistini, a okružen je zgradama iz kojih je pogodno pucati - to bio pogodan trenutak. No, srećom, i tada su službe bezbednosti na vreme, da tako kažem, provalile naum atentatora i sprečeno je da do toga dođe. Na neko vreme su se pritajili, a sada vidimo da su nameravali da se opet aktiviraju. Zato bezbednosne mere moraju da budu na visokom nivou, jer je jasno da će oni koji žele smrt predsednika u toj nameri nastaviti da istrajavaju - smatra Vujačić.

Razrađen plan

Podsetimo, kako su pokazali podaci Evropola koje su obelodanili mediji, atentat na Vučića bio je detaljno isplaniran, tačno se znalo ko treba da puca iz snajpera, a ta osoba trebalo je u Srbiju da stigne preko teritorije Bosne i Hercegovine. Snajper kojim su nameravali da ubiju predsednika Srbije do naše zemlje bi stigao legalnim kanalima, u delovima, i uz prateću dokumentaciju. Ovde bi ubicu sačekala kompletna logistika, od obezbeđenog štek stana i oružja do podrške ljudi bliskih kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji je mentor i organizator atentata Radoje Zvicer u bekstvu, a za koga se sumnja da je lično izdao nalog za Vučićevo ubistvo.

Vučić poslao poruku Borićemo se, sve možemo zajedno!

Predsednik Vučić objavio je juče na svom Instagram nalogu snimak na kome se vide izgrađene fabrike, putevi, bolnice, kao i veličanstveni spomenik Stefanu Nemanji. Sve to pokazuje koliko je Srbija napredovala.

- Borićemo se radom, borićemo se rezultatima - poručio je predsednik.

U opisu snimka je dodao:

- Sve možemo kada smo zajedno.

Ekipa Kurira / Foto/Source:Printskrin/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track