02:25

AMBASADOR UKRAJINE ALEKSANDROVIČ: Zahvalni smo Srbiji zbog glasa u UN, iako se nalazi u delikatnoj poziciji zbog odnosa sa Rusijom

ekskluzivno za kurir TELEVIZIJU

AMBASADOR UKRAJINE ALEKSANDROVIČ: Zahvalni smo Srbiji zbog glasa u UN, iako se nalazi u delikatnoj poziciji zbog odnosa sa Rusijom

Politika -

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič izjavio je u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji da je očekivao od Srbije da podrži Rezoluciju UN-a kojom se osuđuje ruska agresija.

Istakao je i da je svestan "delikatne situacije u kojoj se Srbija nalazi" zbog dobrih odnosa i sa Ukrajinom i sa Rusijom.

- Svesni smo. Pre rata bilo je potpuno normalno da Srbija ima dobre odnose i sa Ukrajinom i Ruskom federacijom. Srbija je nezavisno suverena zemlja i svoju nezavisnu politiku. Kada imate ovakav slučaj, kada imate hiljade civila koji ginu, ratne zločine, nijedna zemlja na svetu ne može biti neutralna u bilo kojem smislu. Zato nisam očekivao ništa drugačije od Srbije nego da podrži tu Rezoluciju i to je super - rekao je Aleksandrovič.

Oleksandr Aleksandrovič
foto: Kurir televizija

Na pitanje voditeljke Silvije Slamnig zbog čega je ambasada Ukrajine zatražila od Srbije prekid svih odnosa sa Ruskom Federacijom, ambasador je objasnio da to ne znači prekid sa ruskim narodom.

- Dakle, ne sa ruskim narodom. To je Vlada Ruske Federacije koja u potpunosti podržava rat Putina. Imam pravo da pozovem srpsku stranu, ali to će biti suverena odluka Srbije. Hiljade ljudi ginu svaki dan, emotivan sam, kad ide rat ne možete biti uvek politički korektni. Uvek treba da kažemo istinu i da budemo na strani pravde. Nemam sumnje u empatiju srpskog naroda - objasnio je Aleksandrovič.

Oleksandr Aleksandrovič
foto: Kurir televizija

Aleksandrovič se zahvalio i na svakodnevnoj podrški srpskog naroda.

- Želim da se zahvalim srpskom narodu, dobijamo svakodnevno mnogo humanitarne pomoći od srpskog naroda u Ukrajini - rekao je ambasador Ukrajine u Srbiji.

KOMPLETAN INTERVU SA AMBASADOROM UKRAJINE U SRBIJI MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA OVAJ LINK!

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

02:39

ŠTO SE RUSIJE TIČE STRAH OD NUKLEARNOG SUKOBA NE POSTOJI Bocan Harčenko za Kurir: Mi nismo izlazili sa takvim pretnjama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track