VOZ SMRTI NOSIO JE OZNAKU 393: Srbija ne zaboravlja NATO zločin na Vaskrs u Grdelici, prekinuli snove dečačića (6) SNIMAK UŽASA
Foto: Youtube Printscreen

da se nikad ne zaboravi i nikad ne oprosti

VOZ SMRTI NOSIO JE OZNAKU 393: Srbija ne zaboravlja NATO zločin na Vaskrs u Grdelici, prekinuli snove dečačića (6) SNIMAK UŽASA

Društvo -

Čelnici NATO su najpre demantovali, a potom potvrdili da su putnici stradali od njihovih projektila i taj zločin proglasili kolateralnom štetom?!

Na današnji dan, pre 24 godine, u agresiji NATO na Srbiju granatiran je voz u Grdeličkoj klisuri, na drugi dan Uskrsa.

Stradalo je najmanje 15 putnika, a među njima i šestogodišnji mališan. NATO bombarderi su raketirali putnički voz, više desetina putnika e ranjeno, a tačan broj žrtava nikada nije utvrđen.

"Ne treba se bojati ljudi, nego neljudskog u njima", uklesano je na spomeniku pokraj železničkog mosta preko Južne Morave u Grdeličkoj klisuri.

U NATO napadu u Grdelici stradali su drugi i treći vagon putničkog voza na liniji Beograd - Solun.

Putnički voz broj 393 gađan je iz aviona 12. aprila 1999. godine, dok je prelazio preko mosta i pretpostavlja se da je u napadu poginulo najmanje 15 civila. Godišnjica je obeležena tačno u 11.55 kada je raketiran voz.

Pažnja, video izuzetno uznemirujućeg sadržaja, nije za osetljive osobe

Podsetimo, na drugi dan Uskrsa, 12. aprila 1999. godine, avioni NATO avijacije granatirali su međunarodni putnički voz br. 393 pun putnika. Tačan broj poginulih nije utvrđen, a drugi i treći vagon potpuno su uništeni.

Čelnici NATO su najpre demantovali, a potom potvrdili da su putnici stradali od njihovih projektila i taj zločin proglasili kolateralnom štetom.

U Kruševcu je bombardovana fabrika "14. oktobar" i gradska toplana, a u Pančevu i Novom Sadu rafinerije nafte. U Kragujevcu je bombardovana fabrika automobila "Zastava".

U Prištini je bombardovana šira okolina aerodroma Slatina, a osam detonacija čulo se južno od grada. U Somboru je peti put bombardovano skladište "Naftagasa".

Kurir.rs

Bonus video:

00:23

Srbija i Rusija protiv Nato pakta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja