03:38

BITKA U ODESU ZAVRŠAVA SUKOB U UKRAJINI?! Stručnjak tvrdi: Rusija rasporedila podmornice SVET NIKAD BLIŽE NUKLEARNOM RATU?!

nema više šale sa vojnom moći rusije

BITKA U ODESI ZAVRŠAVA SUKOB U UKRAJINI?! Stručnjaci tvrde: Rusija rasporedila podmornice SVET NIKAD BLIŽE NUKLEARNOM RATU

Politika -

Rat u Ukrajini ušao je u 64. dan, a borbe ne jenjavaju ni posle više od dva meseca

Pukovnik u penziji Miroslav Španović tvrdi da je Odesa sledeći cilj Rusije i da će, ukoliko ovaj grad padne, rat biti završen.

Španović je takođe napomenuo da je podela zapada veoma blizu i da bi slutnje koje su stručnjaci imali zapravo mogle biti stvarne.

- Kada padne Odesa završen je rat. Ona je jedan od sledećih ciljeva. Poslednji cilj je Herson iz koga se snabdeva voda iz Dnjepra za kompletan Krim, Donbas i Lugansk. Ostalo je sada ono poslednje što smo mi samo slutili, a sada vidimo da je to ostvarivo, a to je podela zapada. Već je 12 kompanija sa zapada platilo u rubljama gas. Ovo što se sada dešava Poljskoj i Bugarskoj, to je zato što nisu platili. Imamo raznorazne komentare, ali rat je sprovođenje politike drugim sredstvima. U ratu je sve dozvoljeno. Veoma smo blizu i može doći do nuklearnog rata - rekao je Španović u jutarnjem programu na Kurir televiziji.

Duško Tomić
foto: Kurir televizija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da ciljevi Rusije prevazilaze aktuelni rat protiv Ukrajine i da je krajnji cilj Rusije da rasparča celu centralnu i istočnu Evropu.

Prof. dr Duško Tomić, sa Fakulteta za bezbednost i globalne studije američkog univerziteta u Ujedinjenim arapskim Emiratima, smatra da iako Ruska Federacija nema interese da uđe u rat sa NATO, ipak su rasporedili svoje nuklearne podmornice u topla mora.

- Taj ukrajinski narativ koji Zelenski sprovodi na osnovu podrške određenih obaveštajnih službi je apsurdan. Kakav je interes Ruske Federacije da uđe u rat sa NATO-m, nikakve. Jer sve zemlje nominovane od strane Zelenskog su članice NATO-a. Ruska Federacija je rasporedila svoje nuklearne podmornice i u hladna i u topla mora. Oni su spremni da deluju u svakom trenutku. Delovali bi sa svih strana. Ne treba se šaliti sa tim šta Rusija poseduje i kako bi oni delovali. Malo nas deli od nuklearnog rata - rekao je Tomić.

Duško Tomić
foto: Kurir televizija

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

UŽIVO 64. DAN RATA U UKRAJINI Gutereš u Kijevu; Eksplozija kod TV tornja u Hersonu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja