MINISTAR VULIN OŠTRO REAGOVAO NA IZJAVU KLIČKA KOJU SU PRENELI ALBANSKI MEDIJI!
Foto: MUP Srbije, Profimedia

saopštenje

MINISTAR VULIN OŠTRO REAGOVAO NA IZJAVU KLIČKA KOJU SU PRENELI ALBANSKI MEDIJI!

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na navode bivšeg ukrajinskog boksera i aktuelnog gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička koji je izjavio da se Ukrajinci bore protiv "ruskog okupatora" kao Albanci nekada "protiv srpskog okupatora", koji su osvanuli na švajcarskom portalu "Le Kanton 27".

- Da Kličko bilo šta zna o istoriji, znao bi da je Kosovo i Metohija deo Srbije i da nije moguće okupirati sopstvenu zemlju. Onaj ko poredi Donbas i KiM mora biti spreman da u poređenju ide do kraja. Ako Kličko tvrdi da su Šiptari bili okupirani i da su se oružanom pobunom oslobodili Srbije i srpskog okupatora, onda su i Rusi u Donbasu, takođe, okupirani i imaju pravo da se oslobode ukrajinskog okupatora - naveo je Vulin u saopštenju.

Ministar policije je naglasio da je Srbija dokazala da poštuje međunarodno pravo.

- Ono što Kličko priznaje Šiptarima u Srbiji, moraće da prizna i Rusima u Ukrajini. Oni koji se zaklinju u princip nepovredivosti teritorijalnog integriteta, moraju svoje uverenje da dokažu najpre na Srbiji. Srbija je dokazala da poštuje međunarodno pravo. Šteta što to i drugi ne mogu da kažu za sebe - izjavio je Vulin.

NAPOMENA 30.5.

OGLASIO SE KLIČKO

Posle neviđenog skandala, kada je švajcarski proalbanski portal "Le canton 27" objavio na svom mediju izjavu gde gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko Srbe naziva agresorima, osvanula je Instagram objava na Kličkovom zvaničnom Instagram nalogu, u kojoj sve negira

Gradonačelnik Kijeva i nekadašnji šampion sveta u boksu Vitalij Kličko oglasio se na svom zvaničnom Instagram nalogu posle vesti o "srpskim okupatorima" koja je potresla javnost.

Vitalij Kličko je napisao da je citat koji je proalbanski medij u Švajcarskoj "Le canton 27" objavio - lažan.

- Prijatelji! Neki strani onlajn mediji, uključujući i ruske, dalje su širili moj navodni "citat" o Srbiji i Albaniji.

Nisam komentarisao. I pre nego što preštampaju ovu navodnu informaciju i nešto citiraju novinari bi trebalo da zatraže audio ili video potvrdu takve ekskluzive - stoji u opisu najnovije Kličkove objave.

Napominjemo da je reakcija Aleksandra Vulina stigla pre nego je Kličko demantovao švajcarske medije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track