00:31

PREDSEDNIK JASAN Srbija sedi na svojoj stolic! Nisu premijer i predsednik Hrvatske oni koji će da vode politiku Srbije

samit eu - zapadni balkan

PREDSEDNIK OŠTRO I JASNO NA PITANJE NOVINARA IZ HRVATSKE! Nisu vaš premijer i vaš predsednik oni koji će da vode politiku Srbije

Politika -

Srbija sedi na svojoj stolici, naglasio je predsednik Vučić

BEOGRAD/BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas uoči početka skupa u Briselu, a na pitanje medija iz regiona, da li očekuje kritike na Samitu EU - Zapadni Balkan zbog neuvođenja sankcija Rusiji, da ima spreman odgovor na te kritike i poručio da Srbija sedi na svojoj stolici.

"Očekivao ili ne očekivao, dobiće odgovor", rekao je Vučić odgovorivši na pitanje novinara iz Hrvatske koji ga je upitao kako gleda na to što su premijer i predsednik Hrvatske izjavili ranije da Srbija više ne može sedeti na dve stolice.

- Srbija sedi na svojoj stolici i nisu vaš premijer i vaš predsednik oni koji će da vode politiku Srbije, već građani Srbije preko svog rukovodstva. Ali, im čestitam na tome što bi mnogo želeli da vode politiku Srbije. To pokazuje kakav je značaj Srbije i želim im sve najbolje.

Na pitanje da prokomentariše to što je nemački kancelar Olaf Šolc rekao ranije da očekuje da Srbija prizna tzv. Kosovo, Vučić je kratko odgovorio:

00:31

PREDSEDNIK JASAN Srbija sedi na svojoj stolic! Nisu premijer i predsednik Hrvatske oni koji će da vode politiku Srbije

"I ja sam njemu rekao, da mi to ne očekujemo".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track