RAZOČARAO SI ME! Rama se u Briselu OVIM REČIMA obratio predsedniku Vučiću, pa zavladao MUK, a onda SMEH
Foto: Pink Printscreen

šala u delikatnim momentima

RAZOČARAO SI ME! Rama se u Briselu OVIM REČIMA obratio predsedniku Vučiću, pa zavladao MUK, a onda SMEH

Politika -

Na konferenciji za štampu u Briselu dogodila se komična scena u kojoj je predsednik Albanije Edi Rama, u šali, poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću: "Razočarao si me".

Rama i Vučić odgovarali su na pitanja novinara o ratu u Ukrajini.

Pred kraj konferencije, dok je Vučić odgovarao na pitanje, francuski novinar najavio je da neće moći da sasluša odgovor na pitanje koje je sam postavio, pošto ima uživo uključenje u program.

Tada je Rama je u šali Vučiću kazao:

"Razočarao si me. Nikada ne bi odgovorio nekom srpskom novinaru koji napušta salu dok se odgovara, a odgovorio si francuskom", poručio je Rama.

Rat u Ukrajini je pokazao da moramo biti bliži i prihvatimo sve koji žele u naš zagrljaj, poručio je premijer Albanije Edi Rama.

Odgovarajući na pitanje francuskog novinara da li je rat u Ukrajini učinio komplikovanijom situaciju na Zapadnom Balkanu, jer nacionalizam raste, Rama je odgovorio da u Albaniji, naprotiv taj rat je doneo više energije i uverenje da je ono što već rade ispravno.

"Učinilo nas je uverenijim da je ono što sam govorio ranije o teoretskoj pretnji sada realnost. Nadam se da će to i oni sa kojima smo se danas sastali uvideti", rekao je Rama.

On je kazao da sada treba prihvatiti sve koji žele da budu zajedno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je da je Srbiji taj rat doneo mnogo problema, ali da će učiniti sve da se oni reše i da se tek po završetku rata mogu sagledati njegove posledice.

(Kurir.rs/Informer)

Bonus video:

05:02

PREDSEDNIK VUČIĆ DOČEKAO ŠOLCA: Nemački kancelar stigao u Beograd, svečano dočekan ispred Palate Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track