PREDSEDNIŠTVO SNS DONELO ODLUKU: Vladimir Orlić kandidat naprednjaka za predsednika Narodne skupštine (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić, Nemanja Nikolić

parlament

PREDSEDNIŠTVO SNS DONELO ODLUKU: Vladimir Orlić kandidat naprednjaka za predsednika Narodne skupštine (FOTO)

Politika -

Srpska napredna stranka održala je danas sednicu Predsedništva na kojoj je odlučeno da kandidat naprednjaka za novog predsednika Narodne skupštine bude doktor Vladimir Orlić (39).

- Odlučeno je da podmladimo rukovodsto, kako Narodne skupštine, tako i Vlade Srbije - rekao je član Predsedništva SNS Nikola Selaković nakon sednice.

Usijanje, Milovan Drecun, Vladimir Orlić
foto: Printscreen/Kurir TV

Potpredsednik GO SNS i dosadašnji narodni poslanik Orlić je jednoglasno izabran na predlog predsednika SNS Aleksandra Vučića.

- Jedna fantastična biografija, mlad čovek, koji još nije zagazio u četrdesete, izuzetan borac za demokratiju i glas naroda - rekao je Selaković.

Predsedništvo SNS je donelo odluku da za buduće rukovodstvo poslaničke grupe SNS i potpredsednika ili generalnog sekretara Narodne skupštine suzi izbor na četiri kandidata, a to su Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić i Sandra Božić.

SNS, Predsedništvo SNS, Nikola Selaković
foto: Zorana Jevtić

- Jedan od zaključaka sednice je i da je Aleksandar Vučić ovlašćen da vodi razgovore o koaliciji za buduću Vladu Srbije i da ćemo za 10 dana održati novu sednicu na kojoj ćemo razmatrati kadrovska rešenja - rekao je član Predsedništva SNS.

Selaković je naglasio da je da sednici razmatrana i aktuelna politička situacija.

- Zabrinuti smo za naredne dane jer Albanci spremaju pravi pakao zbog uvođenja novih mera od sutra. Predsednik će sutra više govoriti o tome prilikom svog obraćanja - rekao je Selaković i najavio sastanak Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM.

SNS, Predsedništvo SNS, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

Sednicom, koja je održana u sedištu Srpske napredne stranke u Novom Beogradu, predsedavao je lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednici su prisustvovali i Goran Vesić, Nebojša Stefanović, Aleksandar Šapić, Goran Knežević, Maja Gojković, Toma Momirović, Irena Vujović, Zoran Đorđević, Darija Kisić, Zlatibor Lončar, Zorana Mihajlović, Branislav Nedimović, Petar Petković, Marija Obradović, Nikola Selaković, Bratislav Gašić, Mirsad Ðerlek, Aleksandar Martinović...

1 / 21 Foto: Zorana Jevtić

Vučić je ranije najavio da će na sednici Predsedništva biti doneta odluka i o ostalim kandidatima za skupštinska tela.

- Dali smo dosta toga opozicionim strankama jer je to fer. Oni su zadovoljni i nisu verovali da će toliko da dobiju. Demokratija neka cveta - poručio je ranije lider naprednjaka.

Vučić je ranije najavio i da će se za uskoro znati ime mandatara koji će sastaviti vladu, a da će nakon toga i vlada biti brzo formirana.

Konstitutivna sednica parlamenta sazvana je inače za ponedeljak u 10 sati.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track