00:32

POSLE OVE REČENICE ĐINĐIĆ JE UBIJEN: Dušan Mihajlović ga na poslednjem sastanku UPOZORIO, a pokojni premijer rekao OVIH 5 REČI!

ŠOK OTKRIĆE

POSLE OVE REČENICE ĐINĐIĆ JE UBIJEN: Dušan Mihajlović ga na poslednjem sastanku UPOZORIO, a OVO mu je pokojni premijer odgovorio

Politika -

Gost Kurir televizije bio je Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine. U toku razgovora Čanak se u jednom trenutku osvrnuo i na pokojnog premijera dr Zorana Đinđića.

- Zoran Đinđić je bio pragmata, da budem fin. Za Koštunicu rekao ovako: "On nema ni pare, ni partiju, samim tim on nije opasan. Njega možemo kandidovati". Odmah je Vladan Batić rekao: "Zorane, čim bude došao na vlast imaće i pare, i partiju, a ja ga dobro znam. Napraviće nam problem" - ispričao je Čanak i nastavio:

Nenad Čanak
foto: Kurir televizija

- Zoran je rekao: "Ma hajde molim te, preteruješ". Inače, tu rečenicu je izgovorio na našem poslednjem sastanku pre nego što je ubijen, kada mu je Duško Mihajlović skrenuo pažnju da će biti ubijen - ispričao je Nenad Čanak.

Podsetimo, na stepeništu zgrade sedišta Vlade Srbije u Beogradu 12. marta 2003. godine oko 12:30 predsednik Vlade Zoran Đinđić pogođen je metkom koji je prošao kroz njegovo srce i brzo je odveden u bolnicu, ali njegova smrt proglašena je jedan čas kasnije, "u 13:30 na operacionom stolu Urgentnog centra". Od drugog ispaljenog metka teško je ranjen u stomak pripadnik obezbeđenja premijera Milan Veruović. Po presudi suda, Milorad Ulemek Legija je naredio Zvezdanu Jovanoviću da ubije premijera dr Zorana Đinđića. Milorad Ulemek je osuđen na 40 godina zatvora za krivična dela koja uključuju ubistvo i pokušaj ubistva.

Zoran Đinđic, skidanje petokrake, skupstina grada
foto: EPA/ Miloš Jelesijević

Zanimljivost je i da je prvi spomenik Zoranu Đinđiću podignut u Prokuplju, na platou ispred sportske hale koja nosi njegovo ime.

Pogledajte više u VIDEU ISPOD:

00:32

POSLE OVE REČENICE ĐINĐIĆ JE UBIJEN: Dušan Mihajlović ga na poslednjem sastanku UPOZORIO, a pokojni premijer rekao OVIH 5 REČI!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:41

ŠOK! TE NOĆI DOŠAO JE NAČELNIK DB I REKAO MI SAMO JEDNU REČENICU: Čanak DO DETALJA otkrio ulogu službi u obaranju Miloševića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track