JEZIVE REČI PREDSEDNIKA HRVATSKE O UBIJENOJ SRPSKOJ DECI! Milanović: Ta priča s decom je već postala nepodnošljivo gadljiva
Foto: EPA / Christian Bruna, Printscreen/Youtube

JEZIVE REČI PREDSEDNIKA HRVATSKE O UBIJENOJ SRPSKOJ DECI! Milanović: Ta priča s decom je već postala nepodnošljivo gadljiva

Politika -

Sramna izjava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića! On je, komentarišući reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića o srpskoj deci ubijenoj na Petrovačkoj cesti, rekao mu je priča o deci "postala nepodnošljivo gadljiva".

Predsednik Vučić je rekao, povodom najave Ministarstva pravosuđa Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije da uruči pozive četvorici hrvatskih pilota za ročište pred posebnim odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, da im očigledno nisu bitna srpska deca koja su ubijena.

"Nisu zainteresovani za decu, jer su to srpska deca pa njihovo ubistvo za njih nije šteta", poručio je, između ostalog Vučić, i dodao:

"Sva deca imaju okice, rukice, nogice i kada ih neko ubije, tražimo da neko mora da odgovara".

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/Pink TV

Reakcija Milanovića je jeziva:

"Ta priča s decom je već postala nepodnošljivo gadljiva", rekao je Milanović, a prenosi Jutarnji.

"Nikad nisam spominjao hrvatsku decu, naime i mi Hrvati isto imamo decu, i Rusi i Ukrajinci, svi imaju decu", dodao je Milanović.

Milanović je rekao da Srbija nema "pravo i moralnu auru" da sudi o događajima na području bivše Jugoslavije, te da takvim delovanjem ne može ući u Evropsku uniju.

Rekao je da "Hrvatska Srbiji ne pravi probleme na putu prema članstvu kakve recimo doživljava Severna Makedonija od sebi susednih država".

"Je li nas Srbija napala? Jeste. Je li Beograd bombardovao, uništavao, palio masovno Hrvatsku? Jeste. A kako se Hrvatska ponaša prema njemu - džentlmenski. Pa dosta je bilo", rekao je Milanović, dodavši da Hrvatska dosad nije "učinila ništa" po pitanju optužnica iz Srbije, a da bi on učinio nešto da je na položaju premijera.

Šta bi tačno učinio, nije hteo da kaže, rekavši da bi mogao to da predloži Plenkoviću, "ali ne ovako javno".

"Ova priča da mi po tome nećemo postupati - ako ti neko opsuje mater više puta možeš po tome ne postupati, a možeš i reagovati", rekao je Milanović koji je optužnice prozvao "zulumom i terorom" nad hrvatskim zapovednicima ratnog vazduhoplovstva.

Milanoviću je "nejasan način na koji se Srbija ponaša" i kaže da "ne zna da li Beograd zaista želi u EU".

Vratio se Milanović na nedavni sastanak procesa Brdo-Brioni, posle kojeg je navodno preko "beogradskih i sarajevskih medija saznao da je navodno nešto komentarisao o Srebrenici".

"Ja neću pomagati nekome ko sebi ne želi pomoći”, kazao je u kontekstu pomoći državama koje žele postati članice EU, a po njemu to ne pokazuju.

"Srbija se ponaša kao da se sprema u Šangajsku grupu", zaključio je Milanović, govoreći o organizaciji za saradnju koja okuplja Rusiju, Kinu, od ove godine Iran, Pakistan, Indiju i zemlje središnje Azije.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track