Najnovije vesti

GURI RADOSAVLJEVIĆ: MASAKRA U RAČKU NIJE BILO! Račak je bio čista nameštaljka za NATO agresiju NIJE BILO CIVILNIH ŽRTAVA
02:32

GURI RADOSAVLJEVIĆ: MASAKRA U RAČKU NIJE BILO! Račak je bio čista nameštaljka za NATO agresiju NIJE BILO CIVILNIH ŽRTAVA

kurir televizija

GENERAL PROGOVORIO O SLUČAJU RAČAK: MASAKR JE NAMEŠTEN! To je bila čista laž da bi NATO napao Srbiju NIJE BILO CIVILNIH ŽRTAVA

Politika
18:35h

Slučaj Račak je naziv za oružani sukob između srpske policije i albanskih terorista na Kosovu i Metohiji, tokom policijske akcije 15. januara 1999., kao i za istražna i politička događanja koje je izazvao.

O slučaju Račak u emisiji crna hronika Kurir televizije govorio je jedan od glavnih aktera ove policijsko antiterorističke akcije, Goran Radosavljević Guri, penzionisani general srpske policije i bivši prvi komandant Žandarmerije.

guri
foto: Kurir televizija

Radosavljević je rekao da u operaciji Račak ne može biti govora o masakru za koji je svojevremno optužena srpska policija, što je dalo navodni legitimitet agresiji NATO pakta na SR Jugoslaviju 1999 godina.

- To je bila legitimna i, sada već dokazano, čista policijska antiteroristička akcija. To je priznala i Elena Ranta. Na osnovu svih patoloških izveštaja koje nisu radili naši lekari, nego su radili stranci, dokazano je da tu nije bilo nikakvog masakra i da su tu poginuli samo borci koju su pružali otpor. Tu ne može biti masakra jer nijedan civil nije bio u selu - rekao je Radosavljević.

Operacija Račak danas se nalazi u Nato udžbenicima kao primer maestralno izvedene antiterorističke operacije.

- Akcija Račak i akcija Oraovica su ušle u NATO udžbenik. NATO ima za cilj da sve akcije za koje oni procene da su izvedene mimo nekih procedura, stavi u svoj udžbenik. To mi je tada njihov general Fulford rekao. Oni na osnovu toga mogu da planiraju neke svoje, druge akcije - tvrdi Radosavljević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track