GRUPA POSLANIKA EP TRAŽI PREKID PREGOVORA SA SRBIJOM: Beograd se nije uskladio sa spoljašnom politikom EU i uveo sankcije Rusiji
Foto: Profimedia

rezolucija

GRUPA POSLANIKA EP TRAŽI PREKID PREGOVORA SA SRBIJOM: Beograd se nije uskladio sa spoljašnom politikom EU i uveo sankcije Rusiji

Politika -

Politička grupa socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu predložila je da se u izveštaju o proširenju EU izglasa njihov predlog za suspenziju pregovora sa Srbijom zbog toga što Beograd nije uveo sankcije Rusiji.

- Autor izveštaj o proširenju EU je hrvatski poslanik Tonino Picula, a razlog za ovaj predlog je to što Srbija nije uvela sankcije za Rusiju i nije se uskladila sa spoljašnom politikom EU kao što se očekuje od zemalja kandidata za članstvo u EU - rekla je portparolka te poslaničke grupe u EP Inga Černi Grim.

O predlogu izveštaja o proširenju očekuje se glasanje 13. oktobra u Komitetu za spoljne poslove EP, prenosi Politika pisanje Tanjuga.

Grim nije mogla da kaže kakav je stav drugih političkih grupa EP o ovom predlogu.

Konačna verzija nacrta izveštaja će dobiti formu Rezolucije Evropskog parlamenta na glasanju koje se očekuje tokom novembra. Rezolucije EP nisu pravno obavezujuće za zemlje članice, a ni za evropske institucije.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track